5 tips voor mooie foto’s van jezelf - Branding & Website Tips

5 tips voor mooie foto’s van jezelf

Ik stond laatst zelf voor de camera om een paar nieuwe foto’s te laten maken voor mijn website. Man o man, super oncomfortabel! Je bent jezelf ineens zo bewust van alles. Toch is het goed om met je smoeltje op je eigen website te staan. Klanten willen zien van wie ze kopen. Stel je voor dat het meisje achter de kassa een zak over haar hoofd heeft. Dat is toch gek? haha! Om je over de drempel heen te helpen en ervoor te zorgen dat je relaxed en zelfverzekerd op de foto staat, hieronder een paar tips.

.

#1 Fotograaf

Het is zo ontzettend belangrijk dat je een fotograaf kiest waarmee je een klik hebt. Voor de camera voel je jezelf snel ongemakkelijk. Een fotograaf die je op je gemak stelt, maakt het verschil tussen foto’s waarop je schaapachtig kijkt of stralend zoals je bent. Vraag hoe ze te werk gaat en vraag of ze wel of niet aanwijzingen geeft. Dan hoef je niet na te denken waar je je handen moet laten 😉

#2 Locatie

Denk goed na over de locatie. Niet enkel vanuit je branding en wat past bij je onderneming. Maar check ook of het er druk is of juist heel stil. Of je er kan zitten, staan of een stukje kan lopen. Of er leuke plekjes zijn voor foto’s met mooie achtergronden of leuke meubels. Een locatie waar je vaker geweest bent is vaak meer relaxed, dan weet je wat je kan verwachten.

#3 Tijdstip

De fotograaf zal s’ ochtends of later op de dag willen afspreken. In ieder geval niet met een hoog zonnetje! In de zomer ben je dus heel vroeg of heel laat aan de beurt. Bedenk vooraf welk dagdeel je je het beste voelt. Misschien ben je aan het einde van de dag helemaal uitgeblust. Of heb je s’ochtends slaapoogjes omdat je geen vroege vogel bent?

#4 Kleding

Oh wat trek je aan!? De beste tip die ik je kan geven is: hou het simpel. Je hebt misschien het gevoel dat nu het moment is om alles uit de kast te trekken. Maar kies juist kleding die je vaak draagt. Dat past bij jou en daar voel je jezelf lekker in. Ook kan je de foto’s vaker en langer door gebruiken voor je website en social media. Je kan natuurlijk ook een paar items meenemen die wat meer uitgesproken zijn. Het is jouw feestje! Bedenk vooraf goed waarvoor je de foto’s wilt gaan gebruiken en hou rekening met de kleuren van je website.

#5 Houding

Dit klinkt misschien heel gek, maar als introvert voor de camera heb ik het geheim ontdekt. Het scheelt enorm als je een beetje een attitude aanneemt. Je denkt snel allemaal onzin gedachtes zoals: ik zie er raar uit, ik ben helemaal niet knap, buikje inhouden, etc. In plaats daarvan zeg je tegen jezelf: ik ben baas, ik kan dit, ik doe het goed, ik ben mooi, ik zal Doutzen Kroes eens een poepie laten ruiken. Denk nu niet dat je dan arrogant op de foto komt, juist niet! Laat de fotograaf haar ding doen en focus je op totaal iets anders. Luister niet naar jezelf, maar praat tegen jezelf. Extra tip: vraag of je zittend kan beginnen of van een stukje verderaf. Je moet altijd even warmlopen voor de camera en wennen aan het hele gebeuren.

Verzet je gedachtes, vertrouw de fotograaf en heb vooral veel lol! Heb je een vraagje? Vertel! Wil je meer informatie over mijn fotografie service of een shoot boeken? Dat kan ook! Je kan kiezen voor een lifestyle fotoshoot voor foto’s van jezelf. Of je kan via Mooie Plaatjes een fotosessie boeken met styling voor foto’s van je onderneming, winkel, atelier, etc.

Thanks en veel succes!!

xo Dianta

Copyright © 2019 THE roar 

based in Rotterdam, The Netherlands

contact

privacy

voorwaarden

pinterest