4 tips over call-to-action buttons - Branding & Website Tips

4 tips over call-to-action buttons

Klein maar oh-zo-belangrijk

Een website met een call-to-action button op de homepagina in de header is echt een must! Daarom 4 tips voor deze kleine maar oh-zo-belangrijke buttons...

Een call-to-action button op de homepagina in de header (intro) is echt een must. Als iemand op je website komt heb je maar een paar seconden om ze te vertellen wat je doet en welke actie ze moeten nemen. Dus maak het SUPER duidelijk. Zodra ze zich verdwaalt of verward voelen is het toedeledokie!

Bedenk eerst wat het doel is van je website. Jaaa duh, klanten binnenhalen! Klinkt logisch maar wijs je bezoekers de weg daarnaartoe? Het voelt misschien verkoperig om meteen de knop ‘shop’ of ‘contact’ of ‘offerte’ pontificaal neer te zetten. Maar je helpt je potentiele klant daar juist enorm mee! Het is juist fijn om rap door te kunnen klikken. Als je de buttons op je website onder de loep gaat nemen, dan heb ik hieronder een paar tips voor je:

#1 OVERAL

Zet op elke pagina een actieknop. Als je allerlei leuke dingen verteld op de over mij pagina, nodig ze dan uit om contact met je op te nemen. Of als ze een mooie blogpost bekijken met je nieuwste werk, zorg dan dat ze kunnen doorklikken naar je portfolio of naar de contactpagina. Als je een rondleiding geeft door je huis, laat je ze ook niet ergens in de badkamer staan. Toch? 😉

#2 SIMPEL

Maak de buttons duidelijk, simpel en geef de buttons genoeg ruimte. Hierdoor creëer je zo min mogelijk verwarring en zoveel mogelijk helderheid. Maak de tekst van de button een actie zoals: ga naar, ik wil, bekijk, lees, etc.

#3 CHECK

Download hier (zonder e-mailinschrijving) de gratis Website Checklist waarmee de functionaliteit van je website simpel en snel checkt. Met de checklist weet je direct waar je het een en ander kan verbeteren. Zodat bezoekers lekker rap door je website heen klikken op weg naar het einddoel! Ketsing!

#4 STYLING

Hou de styling van de buttons allemaal hetzelfde. Kijk, een button is een button. Je kan daar vrij weinig creativiteit in kwijt. Dat geeft natuurlijk helemaal niet want het belangrijkste is dat de buttons duidelijk zijn. Toch kan je met Showit aardig los! Met Showit ontwerp je alle elementen los, zonder code. Dikke pret om mooie buttons te maken, zoals deze voorbeelden:

Een website met een call-to-action button op de homepagina in de header is echt een must! Daarom 4 tips voor deze kleine maar oh-zo-belangrijke buttons...

 

Zo00 volop in de actie modus! Dus wil je meer weten over Showit of heb je gewoon een vraagje? Vertel! 

Mooie dag, Dianta

xo Dianta

Copyright © 2019 THE roar 

based in Rotterdam, The Netherlands

contact

privacy

voorwaarden

pinterest