Hoe kies je de beste visuals voor je website? - Branding & Website Tips

Hoe kies je de beste visuals voor je website?

Zodat je betrouwbaar, onderscheidend en professioneel overkomt.

Selecteer met 4 simpele vragen de beste branding visuals voor op je website zodat je droomklanten aantrekt!

Sterke brand visuals zijn belangrijk voor je branding zodat je potentiele klant het juiste gevoel meegeeft. Branding bepaalt de gehele look & feel van je online presentatie. Als lifestyle coach wil je het gevoel geven dat ze bij jou in goede handen is. Of dat ze zich helemaal relaxed gaat voelen als ze naar je yogales komt. Heb je een cup cake winkel, dan wil je dat ze het gevoel krijgt van een gezellig feestje met lekkernijen. Of het gevoel van knus op de bank kruipen met een kop thee en jouw heerlijke cup cake.

Met de visuals van je website communiceer je dus in 1 klap wat je wilt uitstralen en maak je snel een connectie met je ideale klant. Weet je niet zeker wat je wilt uitstralen? Gebruik dan de Free Branding Questionnaire die je zonder e-mail inschrijving kunt downloaden. Haal hieruit de kernwoorden die het meeste terugkomen of die het belangrijkste voor je zijn. Bekijk vervolgens de foto’s die je hebt en beantwoord onderstaande vragen en off you go!

  1. Reflecteert deze foto mijn ideale klant? Als je bijvoorbeeld speelgoed verkoopt, dan zie je kids in de foto. Maar als je een lifestyle coach bent voor werkende moeders dan zie je…. Juist! Zo heerlijk simpel is het.
  2. Laat deze foto de juiste emotie zien? Heb je bijvoorbeeld een massage praktijk dan wil je dat de mensen in de foto relaxed kijken. Maar run je een feestwinkel dan natuurlijk super vrolijk.
  3. Past deze foto bij mijn branding kleuren? Ikzelf heb bijvoorbeeld groen in mijn branding en dit zie je alleen terugkomen in de foto’s en soms op de blog. Maak het niet te druk en check of de kleuren passen bij het geheel. Denk hierbij aan kleding, achtergrond, accessoires, locatie.
  4. Past de editing van de foto bij mijn merk? Een foto kan op zoveel verschillende manieren bewerkt worden. Donker en moody. Licht en vrolijk. Vintage en romantisch. Het is de algehele uitstraling van de foto die bepalend is voor het gevoel. Ben je reisadviseur voor zonnige bestemmingen kies dan warme tonen. Ben je een fashion blogger met een laidback streetstyle dan passen coolere, aardse tonen beter.

Hoppa, met deze korte checklist creëer je een prachtige, consistente online presentatie! Zodat je betrouwbaar, onderscheidend en professioneel overkomt en geen ideale klantjes misloopt. Pfieuw!

TROUBLES & STRUGGLES

Vind je het nog steeds heel lastig? Heb je geen tijd om goede brand visuals te maken? Dan ben ik ervoor je… of eigenlijk dan zijn Merel Gorter en ik ervoor je! Als brandstylist en fotograaf vormen we het team dat de sparkle van jouw onderneming visualiseert. Zodat je in 1 sessie een unieke beeldbank hebt van minimaal 100 foto’s volledig in de styling en branding van jouw onderneming. Say what!! Klik hier voor onze website genaamd Mooie Plaatjes voor alle info.

xo Dianta

Copyright © 2019 THE roar 

based in Rotterdam, The Netherlands

contact

privacy

voorwaarden

pinterest