Interview | Claire van KEET Rotterdam - Branding & Website Tips

Interview | Claire van KEET Rotterdam

Jullie weten wel dat ik gek ben op Rotterdam. KEET is een van mijn favoriete winkels! Ik haal er altijd de leukste notitieboekjes en kadootjes. Maar het is niet zomaar een leuke winkel met spulletjes. KEET is een uniek concept waarbij je als webshop, startend ondernemer of label je producten kunt verkopen in een stenen winkel zonder dat je er zelf hoeft te zijn. Handig! Je huurt bij KEET een stukje ruimte, zoals een kast of plank en KEET regelt de verkoop voor een vast bedrag per maand.

Voor ondernemers een superfijn concept, maar voor kopers zoals ik ook! Volop inspiratie en je gaat zeker niet met legen handen naar huis 😉 en je kan er een lekker bakkie drinken. Ik sta uiteraard wel eens te babbelen met het personeel of eigenaresse Claire en vond het echt tijd voor een interview! Dus lees hieronder hoe Claire dit allemaal voor elkaar heeft gebokst…..

Hoe ben je op het idee gekomen om KEET te starten?

Ik was met een vriendin op vakantie in Kaapstad, daar zag ik een klein winkeltje waar ze allerlei snuisterijen verkochten. Er zat een bakkertje in en mensen zaten lekker op het terras, eigenlijk wat KEET nu is maar dan in het heel klein. Dat is in mijn achterhoofd gebleven en op een gegeven moment kwam je die zaakjes tegen waar je tweedehands spullen als particulier kan verkopen. Dan huur je een schap of een kast en toen dacht ik, hey dat kan je ook anders doen en dan met zakelijke deelnemers en nieuwe spullen. Toen ben ik gaan brainstormen en was het concept ontstaan. Daarna was het een flinke zoektocht naar en geschikt pand want ik ging de wereld veroveren met mijn concept, dus het moest een groot pand worden waar ook een kapper e.d. bij kon. Uiteindelijk is het dit pand geworden en dat is helemaal goed. Het is goed om groot te dromen en gaandeweg te kijken waar je uitkomt. Dit pand is eigenlijk groot zat en de vele deelnemers maken het concept ook groot en veelzijdig.

Hoe ben je in het begin aan deelnemers gekomen?

Ik heb acquisitie gedaan door naar veel Swan Markets te gaan en te kijken wat interessant is en ik heb ongeveer 60 webshops aangeschreven. Toen we volop aan het verbouwen waren hebben we het voorste gedeelte van de winkel helemaal ingericht zoals die nu is en twee inloopdagen georganiseerd. Iedereen heb ik uitgenodigd om te komen kijken en kennis te maken. Toen ben ik met 18 deelnemers begonnen waarvan er nog 4 in de winkel liggen. Sindsdien heb ik geen acquisitie meer hoeven doen en hebben we zelfs wachtlijst.

Ook kreeg de winkel veel aandacht in de media omdat het concept heel uniek en leuk is. Doordat we met veel deelnemers samenwerken ging de mond-tot-mond reclame snel. We hebben nu zo’n 50 deelnemers en we zijn ook eigen inkoop gestart. Voor sommige bedrijven is het concept te klein en is het praktischer om inkoop te doen.

Maar ik ben ook altijd aan het kijken of ik iets leuks zie. Ik kan het nietlaten en ben altijd aan het screenen of ik iets zie. Als ik dan een plekje heb, koop ik een partijtje en op is op. Hierdoor is er continue beweging en dat is leuk voor zowel onszelf en de klanten.

Zat het ondernemen er altijd al in?

Misschien wel, ik kom uit een ondernemersfamilie, mijn vader en zussen hebben allemaal hun eigen bedrijf. Maar ik had nooit echt de ambitie. Ik heb Hotelschool gedaan en daarna heb ik 5 jaar in London gewerkt in de hotel branche. Daarna ben ik bij mijn vader in het bedrijf gaan werken op de luchthaven. Totdat ik na de vakantie in Kaapstad het idee kreeg voor dit concept. Dus, tsja… het is me denk ik wel met de paplepel ingegoten.

Wat was het moment dat je dacht holymoly, het werkt! Het lukt, het gaat goed!

Ik heb er vanaf het begin vertrouwen in gehad. Dat komt ook omdat het concept een gedeeld risico heeft met alle deelnemers. We doen het echt met z’n alle en daardoor wist ik dat het helemaal goed zou komen. Het concept geef me de vrijheid om creatief te zijn en te kijken wat wel en niet werkt. Zo was de horeca te groot geworden, want ik had ineens 5 man personeel lopen in het weekend. KEET is een winkel en daarom heb ik de horeca verkleint zodat deze ondergeschikt is.

Wat is een wijze les die je hebt geleerd?

Luisteren naar je onderbuik. Ik heb veel aanvragen van mensen die van alles willen en ik merk dat als ik niet binnen een dag antwoord, dat ik het eigenlijk niet moet doen. Als ik enthousiast ben dan reageer ik gelijk. Dus het is belangrijk om goed te luisteren naar je onderbuikgevoel en te doen wat meteen klikt.

Wat doe je als de druk op de ketel staat om toch te ontspannen?

Met de kinderen wat leuks doen of met vriendinnen afspreken. We hebben een huisje aan het strand en daar heb ik geen wifi dus daar kan ik gewoon lekker even niks doen.

Waar ben je het meest trots op?

Op mijn collega’s. Ik heb echt zulke leuke collega’s. We doen het echt met z’n alle en dat voelt zo goed, daar heb ik mee geboft.

Wat vind je het leukst om te doen? Hoe ziet je werkdag eruit? En wat is je meest uitdagende taak?

Het leukste vind ik werken met alle kleine ondernemers, daar word ik heel blij van. Hoe mijn dag eruitziet is eigenlijk bezig zijn met alle operationele activiteiten van de winkel overdag en als ik thuis ben duik ik achter de computer tot s ’nachts, haha! Het is in de winkel te druk om achter de computer te werken, dus de administratie doe ik vaak thuis. Ik vind het belangrijk om zelf ook in de winkel te staan. We kennen onze klant en ik vind het leuk om een band op te bouwen met ze. Ik krijg weleens de vraag of ik tweede vestiging wil maar ik vind het persoonlijke aspect juist belangrijk en ik denk dat KEET dan niet meer KEET is. De meest uitdagende taak is dingen regelen met de woningbouwvereniging en de gemeente.

Wat is je advies voor ondernemers?

Zoals ik al zei, luisteren naar je onderbuikgevoel. Dat is wat voor mij goed werkt. Eigenlijk doen we gewoon ons ding en denken we er niet zo over na.

Claire, super bedankt voor dit interview! Ik vond het heel leuk om meer over je ondernemersverhaal te horen en deze te delen met andere kickass onderneemsters 😉 

Benieuwd naar KEET? Check de website of ga bij ze langs! Het adres is Oppert 2a in Rotterdam. Of moedig Claire en haar team aan op Instagram!

Foto’s door The Roar

xo Dianta

Copyright © 2019 THE roar 

based in Rotterdam, The Netherlands

contact

privacy

voorwaarden

pinterest