Productief zijn terwijl je zin hebt in een dutje - Branding & Website Tips

Productief zijn terwijl je zin hebt in een dutje

3 tips voor een productief dagje

Als eigen baas heb je aardig wat discipline nodig om productief te zijn. Toch? Niemand die tegen je zegt dat iets niet kan of mag. Freedom!! Voor klanten aan de slag gaan doe je op automatische piloot, je gaat door het vuur voor ze. Maar een blogpost schrijven of een paar foto’s schieten voor je content is heel andere koek. Ineens bedenk je jezelf dat je echt even een jurkje bij LaDress moet shoppen of je denk dat een kort dutje best wel even kan. Daarna ga je twee keer zo hard…. Voordat je het weet zit je uren te shoppen of ben je zo gaar als een konijn. Dus hierbij een paar tips om je op de rails te houden en die content of whatever serieuze taak je eruit wilt knallen.

.

#1 Lijstjes

Hooo blijf er even bij. Natuurlijk moet je een lijstje maken, duh! Maar ik heb een paar extra tips voor je. Maak je lijstje niet te lang en kies 1 taak die je absoluut wil afstrepen. We overschatten vaak onze tijd en plannen te veel in een te korte tijd. Hierdoor raak je snel ontmoedigd, krijg je ‘niks’ af en voel je je een loser. Terwijl als je die ene taak afstreept je jezelf de freakin’ kampioen voelt en je de andere taken veel makkelijker doorpakt.

We zijn sowieso veel te hard voor onszelf, we pushen en pesten onszelf in allerlei doelen en onwerkelijke resultaten. Chill, je doet het fantastisch! Neem een stap per dag en geniet ervan. Met rust in je koppie ben je veel creatiever, slimmer en productiever. Voordat je er erg in hebt zit de week erop en heb je meer gedaan dan je van plan was. Hoppa!

.

#2 Snack

Als ik honger heb…dan ben ik een bitch eerste klas. Of eigenlijk niet eens eerste klas want ik wordt er ook heel Rotterdamse van, als je begrijpt wat ik bedoelt. Zo kan ik niet echt lekker creatief aan de slag 😊 Dus zorg ik ervoor dat ik water, thee en een snack op mijn bureau heb staan. Dan zit lekker in m’n vel en ik heb geen excuses om ‘even’ wat lekkers te maken in plaats van die blogpost te schrijven. Mijn favoriete snacks zijn appel met notenboter, banaantje of deze Kurkuma Muffins van The Green Kitchen Stories (super lekkerrrr)

.

#3 Focus

Marie Forleo heeft ook veel goede productiviteit tips en mijn favoriet is de ‘make a onesie’ Je ruimt je hele bureau op, zet je telefoon op airplane mode en je schrijft op een wit A4tje de taak die je wilt doen. Serieus, werkt als een raket! Onderaan deze blogpost vind je de link naar haar video.

Heb je weleens gehoord van de Pomodoro techniek? Ik ook niet! Maar het schijnt dat je een werkdag indeeld in 25 minuten met korte pauzes. Kies een taak, werk in volledige focus 25 minuten aan, schrijf je voortgang op, neem een korte pauze en begin een nieuwe taak. Hiermee kom je erachter hoelang taken werkelijk duren en kan je vervolgens realistischer plannen. Woow! Klinkt goed toch? Ik heb het nog niet geprobeerd maar ik ga het zeker doen. Jij ook? Onderaan de post vind je een link naar een video waarin het wordt uitgelegd.

..
Maar er zijn van die dagen bij dat het gewoon niet in je zit. Helemaal geen probleem. Wat ik doe in dat geval is een kanjer to-do lijst maken voor de volgende dag of week. Dan voel ik me minder ‘schuldig’ om de dag te nemen zoals die komt, want morgen ben ik weer een raket. 

.

LINKS

Marie Forleo Tips
Pomodoro Techniek

xo Dianta

Ik help jou graag bij het visualiseren van de look & feel van je onderneming. Klik op de knop en ik maak een gratis moodboard voor je!

gratis

moodboard

ja! ik wil deze freebie

Copyright © 2019 THE roar 

based in Rotterdam, The Netherlands

contact

privacy

voorwaarden

instagram

pinterest