5 simpele manieren om je website direct op te frissen - Branding & Website Tips

5 simpele manieren om je website direct op te frissen

Met fanfare en champagne gaat een website live en vervolgens wordt er jaren niks meer aan gedaan. Met deze simpele tips blijft je website fris en fruitig!

#1 Review je website

Met fanfare en champagne gaat een website live en vervolgens wordt er jaren niks meer aan gedaan. Maar je onderneming groeit en bloeit! Jijzelf bent ook niet dezelfde als een jaar geleden? Gek, misschien heb je gister een unieke fotoshoot gedaan of heb je iets nieuws geleerd over branding. Je website moet met je meegroeien zodat je onderneming blijft uitstralen waar je voor staat en hoe je van waarde bent voor (nieuwe) klanten. Dus bekijk je website eens super kritisch en lees alles van top tot teen. Beantwoord dan deze onderstaande vragen:

1. Stel, jouw onderneming is een persoon. Welke drie eigenschappen zou je dan noemen om de stijl te omschrijven?
2. Waar sta je om bekend? Wat maakt jouw onderneming uniek t.o.v. concurrenten?
3. Wat wil je graag dat bezoekers doen op je website? Iets kopen, contact opnemen, inschrijven voor de mailing, et cetera?
4. Hoe goed reflecteert je website de antwoorden die je hierboven hebt gegeven?

.

#2 Update foto’s & galerijen

only the best

Heb je een toffe shoot gedaan? Knal deze foto’s niet alleen op je blog maar bekijk ook eens de foto’s op de website. Laat met je foto’s zien welk soort klanten je wilt aantrekken en wat voor shoots je graag wilt schieten. Eén van die foto’s maakt een potentiële klant misschien wel verlieft op je werk!

.

#3 Update de over mij pagina

your sparkle

Boek een fotoshoot voor jezelf en update de ‘over mij’ pagina. Bedenk vooraf hoe je jouw branding wilt doortrekken in de foto’s. Wat wil je uitstralen? Ikzelf ga bijvoorbeeld niet met hoge hakken in een geel jurkje op de foto maar ik trek m’n witte sneakers aan met een stoer neutraal jasje. Als jouw webdesigner doe ik namelijk niet deftig maar ben ik een professional zonder poeha. Op die manier kun je laten zien waar je voor staat en ben je onderscheidend. Als je merkt dat jij of je onderneming gegroeid is, of je hebt jezelf een nieuwe look aangemeten ;- ) dan is het goed om je ‘over mij’ pagina aan te pakken. Check mijn fotografie service waarmee ik je kan helpen om dit soort lifestyle foto’s te maken.

.

#4 Laat bewijs zien

word on the street

Vraag aan vrienden, collega’s en klanten feedback. Vertel dat je je website aan het updaten bent en dat je zijn/haar feedback wilt uitlichten. Stuur een korte vragenlijst mee die ze kunnen beantwoorden. Helemaal vanaf scratch feedback geven kan soms wat lastig zijn. Maak van de feedback die je krijg een paar zinnen en zet die op je website. Dit geeft je website authoriteit en het kan zomaar iemand over de streep trekken. Laat niet heel lang dezelfde reviews erop staan, maar update ook dit af en toe.

.

#5 Nieuwe website

go big or go home

Heb je kritisch naar je website gekeken en ben je erachter gekomen dat je;

Geen connectie maakt met je ideale klant?
Je beste werkt niet mooi uitgelicht wordt?
Dat je website niet onderscheidend is?

Dan is het wellicht een ‘op de schop gevalletje’ en red je het niet met een paar aanpassingen. Twijfel of je een nieuwe website nodig hebt of ben je benieuwd wat hiervoor nodig is? Stuur me dan een berichtje om erover te sparren. Of check mijn custom website services voor meer infooo.

xo Dianta

Copyright © 2019 THE roar 

based in Rotterdam, The Netherlands

contact

privacy

voorwaarden

pinterest