Hoe maak je een website met een template uniek? - Branding & Website Tips

Hoe maak je een website met een template uniek?

Je wilt natuurlijk niet een website die iedereen heeft. Maar een custom website vanaf scratch laten maken past niet in je budget. Je bent startend ondernemer en je weet nog niet zo goed wat je wilt. Dan is een Showit template perfect voor jou! Met een Showit template heb je namelijk 100% creatieve vrijheid zonder code. WAAAT!! Maar wacht, met een template heb je al snel een website die iedereen heeft. Dus om dat voor je op te lossen heb ik hieronder 3 tips voor je om je website persoonlijk te maken. Komt ie…

CONTENT
Wat jij te vertellen hebt en vooral hoe je dat doet is uniek voor jou. Schrijf zoals je praat en laat jezelf zien! Je onderscheid jezelf ook als je je content in hap-klare-stukjes maakt zodat bezoekers er snel en makkelijk doorheen kunnen. Maak regels en tekstblokken niet te lang en zet het belangrijkste wat je wilt vertellen in de eerste zin. Gebruik de styling van je content om een hiërarchie aan te geven zodat je eerste zin, het meest belangrijke, opvalt en aandacht krijgt. Hiermee heb je al een dikke streep voor ten opzichte van andere websites!

BEWEGING
Iets wat beweegt valt op, maar pas op met teveel beweging. Het kan super irritant zijn en bezoekers zullen snel wegklikken. Gebruik beweging dus met intentie voor bijvoorbeeld je belangrijkste fotogalerij of een waardevolle gratis weggever. Hier en daar wat beweging brengt je website tot leven en je website bezoeker zal aangenaam verrast zijn.

FOTO
Ik ga meteen met de deur in huis vallen…. Investeer in goede foto’s en kijk kritisch naar de stijl van de fotograaf. Visuals kunnen je website maken of breken. Blauwe olifant. Je ziet nu een blauwe olifant en niet de letters b l a u w e  o l i f a n t. We zijn dus allemaal visueel ingesteld en daarom zijn de foto’s op je website mega belangrijk. Wazig, vaag of teveel stockfoto’s zijn een echte no-go. Maar ga nog een stapje verder en bedenk welke stijl de foto’s moeten hebben. Als lifestyle coach wil je misschien warmte uitstralen, terwijl een weddingplanner juist gaat voor een romantische look. En niet vergeten om ook jezelf te laten zien in de visuals! Niemand is jou en dat maakt je direct onderscheidend.

BRANDING
Om een statement website te maken die jou onderscheid van de massa is het goed om een duidelijke look & feel te hebben. De gratis Branding Questionnaire helpt je hiermee, big time! De grafische looks van je website zoals kleuren, patronen, texturen, vormen, etc maken je website persoonlijk. Probeer hier en daar te spelen met grafische vormen zoals dunnen lijnen, een kwaststreep, een submark logo of een handgeschreven lettertype. Zie dit als de accessoires van een outfit. Iedereen heeft wel een zwart jurkje in de kast, maar je kan het jurkje op honderd verschillende manieren dragen. Maak hierin duidelijke keuzes, hou het minimaal en wees consistent.

Hoppa! Zo creëer je een persoonlijke website die jou onderscheid van de kudde. Heb je vragen of struggle je ergens mee wat betreft je website of branding? Stuur me dan een berichtje en ik kijk met je mee!

xo Dianta

Copyright © 2019 THE roar 

based in Rotterdam, The Netherlands

contact

privacy

voorwaarden

pinterest