Content creëren wordt een makkie met deze 3 tips - Branding & Website Tips

Content creëren wordt een makkie met deze 3 tips

Content creëren is net zoals de was, er komt geen eind aan! Het hele cirkeltje begint elke maand weer opnieuw. Daarom is het belangrijk dat je er plezier in hebt. Maar hoe dan? Nou, ikzelf moest ook even zoeken maar het is gelukt! Ik ga hier geen content planners en productiviteit tips delen, die komen later op de blog. Maar ik heb wel 3 tips om je mindset te shiften over het hele content creëren gebeuren. Hiermee krijg je er niet alleen plezier in maar gaat het content maken net zo soepel als een three legged downward facing dog yoga pose. Beloofd. Daar gaan we…

#1 Even helpen
Marketing is niet verkopen, maar helpen. Oké er zijn een heleboel marketing campagnes van bedrijven die jou van je geld af willen ‘helpen’ 😉 Maar ik bedoel hiermee dat als je een blogpost schrijft of iets post op Social Media dat je dat niet doet vanuit een verkoop-mindset (krijgen) maar vanuit een helpen-mindset (geven). Dat haalt de druk enorm van de ketel en je creativiteit krijgt volop de ruimte.

#2 Fantaseer erop los
Soms voelt het alsof je content in een grote lege ruimte verdwijnt. Ook deze mindset is niet zo handig voor als je een stapeltje blogposts wilt schrijven. Het voelt dan alsof je het voor jan-met-de-korte-achternaam aan het doen bent. Om dit te shiften kun je beter jezelf voorstellen dat je jouw content voor 1 iemand maakt, zoals die hele leuke (ideale) klant die je laats had. Of je kunt jezelf juist een heleboel ideale klanten voorstellen die allemaal zitten te popelen om geholpen te worden door jou. Gebruik dus je fantasie en vul zelf die ruimte op. Klinkt een beetje koekoek maar het werkt echt zoveel fijner, sneller en je levert veel meer waarde.

#3 Baas boven baas
Iets anders wat mij goed heeft geholpen is besluiten dat Social Media voor mij werkt en niet andersom. Dit was echt een grote shift voor mij! Ik kan heel stoer vertellen dat de overload aan mooie content van anderen mij niets doet. Of dat ik niet in de stress schiet van alle tips en tricks die marketing tijgers de wereld in slingeren. Maar zo stoer ben ik nu ook weer niet! Dus om mezelf niet gek te laten maken besloot ik de lat lekker laag te leggen. Ik zag het als warmlopen en deed 3x per week een IG post en 1x een blogpost. Ik groei, zit lekker in m’n ritme en ik barst van de ideeën dus ik ga er een dagje IG bij doen! Zo heb je een uitdaging die do-able is en groei vanzelf in consequent posten.

Zo zie je maar dat het meestal niet is wat je doet, maar wat je denkt. Dat is echt een wereld van verschil en daar begint het bij. Het is toch ook veel leuker om het liedje ‘Kleine wasjes, Grote wasjes’ te zingen tijdens de was doen? Of doe alleen ik dat? 😊 

xo Dianta

Ik help jou graag bij het visualiseren van de look & feel van je onderneming. Klik op de knop en ik maak een gratis moodboard voor je!

gratis

moodboard

ja! ik wil deze freebie

Copyright © 2019 THE roar 

based in Rotterdam, The Netherlands

contact

privacy

voorwaarden

instagram

pinterest