Interview | Facebook Expert Birgit Luijk - Branding & Website Tips

Interview | Facebook Expert Birgit Luijk

Birgit is mijn Facebook heldin. Ik kwam haar tegen op, drie keer raden…. Facebook. En sindsdien is ze mijn go-to woman voor Facebook marketing maar ook zeker voor een potje sparren. Deze dame is namelijk op een missie en hoe! Natuurlijk is Birgit all about Facebook en daarom gaat deze blogpost juist NIET over Facebook. Oké een beetje. Ik ken Birgit al een tijdje en heb haar ondernemersverhaal eerder verteld, maar nu wilde ik juist meer over haar als onderneemster laten zien. Dat verteld ze je allemaal zelf, dus ik zou zeggen… dive in babes!

Hoe ziet je werkdag eruit?
Ik heb niet zoiets als een gemiddelde werkdag, eigenlijk is iedere dag weer anders. Lekker afwisselend daar hou ik van. De ene dag bijt ik me vast in WordPress en de andere dag ben ik volle bak bezig met het finetunen van mijn Facebook campagnes en nieuwe dingen uit testen. Facebook verandert continue en ik zorg ervoor dat ik overal van op de hoogte ben. Dat betekent veel onderzoek, testen, blogs lezen etc. Dingen die iedere dag terugkomen zijn uiteraard het verlenen van support aan de deelnemers van mijn online programma Succesvol adverteren op Facebook, Facebook marketing, consultancy verlenen en e-mail afhandelen. Daarnaast ben ik veel bezig met het opnemen van video’s voor mijn online programma en staat deze maand in het teken van het automatiseren van processen zodat ik een hoop handmatige taken voorgoed gedag kan zeggen.

Wat is het beste deel van de dag?
Dat is toch wel de ochtend. Dan kan ik heerlijk gefocust werken en ben ik op mijn best 😉

Wat is je meest uitdagende taak?
Hmm, dat is toch wel het opnemen van video’s en het editen ervan. Voordat ik begon in Augustus 2016 had ik hier 0,0 ervaring in en heb ik me hier in bijzonder rap tempo eigen in moeten maken. Alhoewel ik het heel erg leuk vind om te doen, slokt het heel erg veel van mijn tijd op. Dat komt mede omdat ik iedere keer weer nieuwe dingen aan het leren ben en ik mijn edit-skills een beetje opvijzel.

Wat inspireerde je om je eigen bedrijf te beginnen?
De vrijheid van het ondernemen en mijn eigen koers bepalen dat zijn voor mij de belangrijkste factoren voor het beginnen van een eigen bedrijf. Ik wil vrij zijn om te ondernemen en wil alles online houden zodat wanneer we wederom besluiten om bijvoorbeeld de wereld over te trekken ik mijn laptop kan inklappen en ik weer van overal ter wereld kan werken. Geweldig vind ik dat. Het bepalen van mijn eigen koers vind ik ook erg belangrijk. Ik wil wanneer ik vandaag iets bedenk het bij wijze van spreken ’s middags al hebben doorgevoerd. Ik wil niet wachten en afhankelijk zijn van anderen voordat ik met iets aan de slag kan.

Wat was het belangrijkste doel dat je voor jezelf opschreef toen je ging starten?
10.000 vrouwelijke ondernemers helpen met het bereiken van meer online succes door het inzetten van Facebook marketing.

Wat was het eerste OMG knijp me moment in het begin?
Toen ik de inschrijving opende voor mijn gratis cursus over Facebook marketing in augustus 2016 en ik binnen een paar dagen meer dan 200 inschrijvingen had. Dat was een redelijk OMG moment, vooral wanneer je bedenkt dat ik de cursus nog niet ontwikkeld had. Haha. Move before you’re ready is hierop wel van toepassing.

Terugkijkend op het begin, wat zou je graag anders hebben gedaan?
Er zijn altijd dingen die anders kunnen, maar ik zou eigenlijk niets anders doen bij de start van birgitluijk.nl. Het belangrijkste is het DOEN en ook al was dat veel van “Move before you’re ready” het is allemaal goed uitgepakt. Nu is het tijd voor optimalisatie en automatisatie. Dat had ook vanaf het begin gekund, maar dat had ik mezelf waarschijnlijk verloren in de details en was dit ten koste gegaan van het DOEN.

 

Streep jij elke dag de taken op je to-do-list door?
To-do lijstjes en ik, we hebben een haat-liefde verhouding. De ene dag gaat het beter dan andere. Wat mij heel erg helpt, is om te beperken tot 4-5 taken p/ dag en deze te prioriteren. Doe ik dat niet, dan ga ik doodleuk beginnen met die taak die ik het leukste vind om te doen. Waardoor belangrijke zaken blijven liggen en dit ervoor zorgt dat ik weleens een nachtje moet doorhalen of om half 5 naast mijn bed sta om het toch voor elkaar te krijgen. Zoals je leest ik ben geen expert in planning en kan zelfs dus ook nog wel wat tips gebruiken 😉

Je bedrijf is in korte tijd gegroeid, hoe voelde dat?
Alhoewel ik iedere maand werk met doelstellingen en ik die tot nu toe iedere maand behaald heb en in sommige gevallen overtroffen, voelt het nog steeds als onwerkelijk. Ik moet mezelf af en toe knijpen en me er bewust van maken om hier ook even echt bij stil te staan.

Wat doe je als je even windje tegen hebt of de druk echt op de ketel staat?
Dit klinkt misschien raar, maar als ik heel veel druk ervaar, dan heb ik een enorme behoefte aan slaap. Ik ben koningin van de dutjes. Door even 10 a 20 min (ok, soms ook langer) mijn ogen dicht te doen helpt dit mij op de een of andere manier heel erg. Wanneer ik weer wakker ben, weet ik vaak precies hoe ik iets wil aanpakken of hoe ik ermee om moet gaan.

Welk advies zou je dames geven die een carrière in online marketing na streven?
Ik zou zeggen ga het DOEN. Verdiep jezelf in de materie, volg cursussen en breng het in de praktijk.

 

Wat maakt jouw als online marketeer speciaal? Wat kan niemand van jou dupliceren omdat het typisch Birgit is?
In de eerste plaats dat ik mezelf ben. Ik ben dezelfde online- en offline. Dit is wie ik ben, dit gecombineerd met mijn creativiteit, gedrevenheid en enthousiasme maken van mij een bevlogen online marketeer die ervan houdt om andere ondernemers vooruit te helpen met mijn kennis.

Wat weet nog niemand van jou en is heel verrassend?
Euh, dat kun je misschien beter aan anderen vragen. Maar ik ben een tijdje serieus achter de schermen bezig geweest met het opzetten van een foodblog. Die heeft alleen nooit het levenslicht gezien.

Wat doe je het liefste als je even een break neemt?
Het liefste ga ik dan samen met mijn vriend naar het strand om te kiten. Even helemaal resetten, gedachten op 0 en uitwaaien.

Wat is de grootste les die je tot nu toe hebt geleerd?
Just fucking do it. Verlies je niet in het plannen maken, maar kies 1 van je ideeën en breng die in uitvoering. Voordat ik hiermee begon, had ik tig andere ideeën. Allemaal briljant in mijn ogen, toch heeft niet een van deze ideeën het levenslicht gezien. Waarom? Omdat ik zoveel tijd stak in de voorbereiding, mezelf verloor in details, waardoor ik er eigenlijk al helemaal klaar mee was en het nooit tot uitvoering bracht.

Wat is je ‘go-to’ learning platform? Of wie zijn je favoriete mentoren?
Ik heb niet zoiets als een go-to learning platform. Ik lees heel veel Amerikaanse blogs over online marketing, Facebook marketing etc. Daarnaast vind ik het super interessant om mezelf meer te verdiepen in persoonlijke ontwikkeling & mindset, daarvoor kijk & luister ik naar Michael Pilarczyk en Tony Robbins.

Welk boek, podcast of playlist ben je nu gek op?
Boek: “Think & Grow Rich” van Napoleon Hill/Michael Pilarczyk. Ik heb het in totaal denk ik nu 5x gelezen. En om eerlijk te zijn de eerste 2x begreep ik er geen drol van. Totdat ik het ging bestuderen en mezelf er echt in ging verdiepen. Zo waardevol en iedere keer wanneer ik het lees leer ik nieuwe dingen of ga ik er op een andere manier tegen aankijken.

Welke top-3 Facebook accounts check je dagelijks?
Voor een dosis inspiratie & motivatie kijk ik o.a. naar: Sanny zoekt geluk, Eelco de Boer en Michael Pilarczyk.

Ken je verborgen Facebook accounts die pareltjes zijn maar nog niet zo populair zijn?
Dan ga ik er toch even een paar extra in het licht zetten. Als eerste richt ik de schijnwerper op Goed Leven Academie van Nanne Hoogland, zo’n gaaf concept dat nog veel meer op de voorgrond mag treden. Hier kun je terecht voor inspiratie over gezonde voeding, goed bewegen, zingeving, goed slapen, positieve gedachten en dankbaarheid. Een andere pagina, is die van Dreamkey Design van Nienke van de Water. Dit is stationary heaven, do I need to say more?

Wat is het beste advies dat je kan geven aan een onderneemster die gaat starten met Facebook marketing?
Wees consequent. Heel veel onderneemsters gaan super van start. Posten dagelijks interessante dingen, maar na een tijdje wanneer ze niet direct resultaat zien dan gaat de aandacht ergens anders naar toe. Vervolgens zijn ze verbaasd dat ze niets uit Facebook halen. Maar iets dat je geen aandacht geeft of een ondergeschoven kindje is zal nooit op volle toeren draaien. Hanteer het als een vaste strategie. Doe liever 1 ding goed, dan 5 dingen halve bak. Wanneer je aan de slag gaat met adverteren, verdiep je in de materie. Alhoewel Facebook het heel erg makkelijk doet voorkomen, zit er echt wel een heel erg geavanceerd systeem achter. Je moet erachter zien te komen hoe het spelletje van Facebook gespeeld wordt zodat jij er ook je voordeel mee kan doen.

Welke Facebook accounts hebben echt mega sprongen gemaakt met behulp van jouw Facebook cursus? Dat je echt denk…wat!! Dat kan niet. Maar is toch echt waar.
Dat zijn er veel, haha. Zo leuk om te zien dat de likes je om de oren vliegen, dat ze veel meer verkeer naar de website halen, inschrijvingen voor gratis weggevers vollopen en dat sommige zelfs heel erg succesvol advertentie accounts van anderen beheren. Dat vind ik zo ontzettend gaaf om te zien. Enkele toppers zijn: Angelique van Cleef van Online Marketing Done For You, Manon Kamp-Winter van ManonCommuniceert en Rianne Schenk van Bewuste Powervrouw.

Denk je nu, tof interview! Of heb je een andere vraag aan Birgit? Schrijf hieronder een reactie en laat je horen!
birgitluijk.nl | Birgit’s Facebook

xo Dianta

Copyright © 2019 THE roar 

based in Rotterdam, The Netherlands

contact

privacy

voorwaarden

pinterest