3 tips voor een perfecte homepagina - Branding & Website Tips

3 tips voor een perfecte homepagina

Je homepagina is het eerste wat nieuwe klanten zien. Dus best wel een dingetje en daarom hieronder een paar tips om deze pagina he-le-maal super te maken. Let’s go…

#1 Pitch
Zet groot, duidelijk en meteen aan het begin wat je doet of wat je verkoopt en wat het voordeel is. Dit voorkomt verwarring en bezoekers weten meteen waar ze aan toe zijn. Anders klikken ze in een paar seconden weg! Vind je het lastig om een goede pitch te schrijven? Dan heb ik hieronder een paar stappen die je kan volgen:

  1. Schrijf eerst op wat je verkoopt en maak het zo simpel mogelijk. Alsof je het tegen je 4-jarige neefje verteld.
  2. Schrijf dan het belangrijkste voordeel op. Schrijf niet het voordeel op wat jij fantastisch vindt, maar schrijf het voordeel op die je klant interessant vindt. Bedenk dus eerst welk grootste probleem je oplost voor je klant.
  3. Combineer deze twee in een zin met enkele bijvoeglijke naamwoorden, zoals: heerlijke healthy cupcakes voor snoepen zonder schuld. Het mag zeker iets langer, zolang buurvrouw Annie het ook begrijpt, dan zit je goed.

#2 Aanbod
Als bezoekers na je pitch denken top! en verder scrollen dan kun je meer in de details gaan. Hou het wel nog steeds zo kort en krachtig mogelijk. Vertel welk probleem je oplost en hoe je jezelf onderscheid. Daarna is het actie in de taxi dus zet er een paar dikke call-to-actions erbij. Dit is waar je besluit wat het doel is van je website. Voor mij is dat uiteraard mijn websitepakket aanbieden, maar ook onderneemsters helpen met gratis tips, freebies en inspiratie.

#3 Vertrouwen
Na je aanbod heb je een paar verschillende opties. Je kunt de bezoeker bewijs geven door reviews te laten zien en/of samenwerkingen. Je kunt ook meer over jezelf vertellen want mensen kopen van mensen. Of je geeft meer waarde door te linken naar je blog met gratis tips en freebies. Of je verteld voor wie je aanbod geschikt is en wie je het beste kan helpen. Alle opties zijn bedoeld om vertrouwen te creëren, connectie te maken en bezoekers kennis te laten maken met jou en je aanbod.

Hoppa! Zit het met jouw homepagina helemaal snor. Heb je een vraag? Stuur me gerust een berichtje, dan help ik je opweg! 

xo Dianta

Copyright © 2019 THE roar 

based in Rotterdam, The Netherlands

contact

privacy

voorwaarden

pinterest