3 website vragen om huilen op je toetsenbord te voorkomen - Branding & Website Tips

3 website vragen om huilen op je toetsenbord te voorkomen

Voorkom dat je straks een website hebt die niet met je meegroeit. Of een website die veel geld en tijd verslind aan onderhoud. Je bent geen nerd en je wilt er al helemaal niet eentje worden! Daarom hieronder 3 belangrijke website vragen aan een webdesigner om ellende te voorkomen.

 

#1 Hoe zit het met onderhoud?

Een website heeft ALTIJD onderhoud nodig en dat komt nooit gratis. Tenzij je zelf een technisch wonder bent ūüėČ Dit onderhoud kan technisch zijn zoals back-ups en updates of redactioneel zoals teksten en foto‚Äôs. Afhankelijk van het platform dat je kiest is er veel of weinig technisch onderhoud nodig. Een Showit website draait op servers die 24/7 technisch onderhouden worden door super nerds. Heb je een WordPress website dan heb je een webdeveloper nodig om de boel fris en fruitig te houden.

Ga je zelf de website redactioneel onderhouden? Bekijk dan goed de achterkant van het platform waarmee de website gemaakt wordt. Alles heeft een leaning curve dus bepaal voor jezelf hoeveel tijd en voorkennis je hebt of wilt verkrijgen. Vraag je webdesigner of je mag inloggen in een test website om het allemaal op je gemakje te bekijken voordat je een keuze maakt.

#2 Is mobiel alles toppie?

Uiteraard moet je website op mobiel op rolletjes lopen! Met Showit kan je zelf bepalen welke content je laat zien en hoe op mobiel. Het mobiele ontwerp is los van het desktop ontwerp volledig te customizen! Ga je voor een WordPress website dan schuift de website netjes in en onder elkaar voor mobiel maar ben je niet zo flexibel. Een webdeveloper kan het mobiele ontwerp ook voor je customizen, maar dit is een stuk kostbaarder. Vraag dus vooral hoe de mobiele versie van je website wordt aangepakt.

#3 Welke marketingtools worden ge√Įnstalleerd?

Uiteraard is het eerst de vraag: welke wil je? Aan de hand daarvan kan een webdesigner je informeren over de mogelijkheden. Wellicht ben je een marketing tijger en wil je alle toeters en bellen ge√Įnstalleerd hebben. Of heb je genoeg aan enkel de integratie van jouw favoriete e-mailprogramma? Misschien heb je nu niet zoveel marketing ambities maar over 1 of 2 jaar wel?

Hoppa! Nu kan je deze vragen tackelen en zit jij met een dikke smile achter je computer! Bij welke vraag dacht je¬†‘oh ja niet aan gedacht!’? Of misschien heb je uit ervaring nog een andere belangrijke vraag?¬†Ik ben reuze benieuwd! Klik op de knop hieronder en laat het me weten in de comments?¬†

Share

Hier op de blog lees je alles wat niemand je verteld over webdesign en branding. Ik ben hier namelijk om jou avontuur kracht bij te zetten. En ik vind het gewoon onwijs leuk om te bloggen. Hatsee! 

Ik ben Dianta, een webdesigner met Rotterdamse aanpak en groooote dromen. Op mijn witte sneakers cross ik van het strand naar de stad. Of zit ik met een knotje en nerd bril achter mijn computer. 

Hey hallo!

Meer over mij?

freebie

WOW! JA DAT WIL IK

Ik ben gek op moodboards maken! En help jou graag bij het visualiseren van de look & feel van je onderneming. Dus klik op de knop en ik maak een gratis moodboard voor je!

Moodboard