5 tips om de beste lettertypes te kiezen - Branding & Website Tips

5 tips om de beste lettertypes te kiezen

#1 Bedenk eerst wat je wilt uitstralen

Een bruidsfotograaf wil wellicht graag kwaliteit en romantiek uitstralen. Zij gaat dan voor een vloeiend, klassiek lettertype. Een cupcake koningin wil speelsheid en gezelligheid uitstralen en kiest voor vrolijk lettertype. Een bed & breakfast dat pal in het bos staat wil graag een natuurlijk, stoer lettertype en kiest er eentje die stoer en chunky is. Dus welke look & feel past bij jou onderneming?

 .

#2 Bekijk de sfeer van een lettertype

De sfeer van een lettertype… uhm oké? Hiermee bedoel ik dat een handgeschreven lettertype beweging kan hebben of juist heel relaxed kan overkomen. Heb je een bedrijf die snel notitieboekjes levert of ben je een lifestyle coach die rust in iemands koppie creëert? Bekijk dan hoe de movement van het letter is.

.

#3 Goed leesbaar

Natuurlijk moet het lettertype op je website goed leesbaar zijn. Open deur! Maar ik kom zo vaak websites tegen waarbij je een dikke oma bril op moet zetten. Als je het lettertype voor de standaard tekst gaat kiezen, dan heb je eigenlijk twee opties: klassiek of modern.

 .

#4 Hou het rustig

Kies niet teveel lettertypes en kijk altijd naar de verhoudingen. Ik adviseer meestal 3 lettertypes. Eentje voor de kopteksten, de standaardtekst en een fun-voor-de-styling-lettertype.

 .

#5 Gluren bij de buren 

Heb je een onwijs cool lettertype gezien op een website? Download dan de Google Chrome add-on What Font. Je krijgt hiermee een klein icoontje in je browserbar waarmee je erachter kotm welke lettertypes een website heeft. Handig!

.

Vind je het lastig om de lettertypes te kiezen? Weet je niet zeker wat een goede look & feel is voor jouw onderneming? Check dan mijn gratis Branding Questionnaire. Deze freebie is loaded met een vragenlijst, Pinterest tips en praktische design tips. Gooo get it!! 

xo Dianta

Copyright © 2019 THE roar 

based in Rotterdam, The Netherlands

contact

privacy

voorwaarden

pinterest