3 boekentips van een Netflix fan - Branding & Website Tips

3 boekentips van een Netflix fan

Ik ben helemaal geen lezer. Ik mopperde mezelf door mijn boekenlijst heen op de Havo. Netflix, dat is mijn ding. Dus natuurlijk helemaal logisch om een boekenlijst te delen! Hoewel ik geen hoogstandjes van boeken lees of spannende thrillers. Heb ik wel een paar goeie tips madame. Als ik namelijk lees, dan lees ik om te leren of beter te worden in iets. Natuurlijk heb ik ook ‘komt een vrouw bij de dokter gelezen’ maar wat me het meeste boeit is nieuwe informatie. Nieuwsgierig aagje hier! Dus wat leest iemand die drie keer de Gilmore Girls gezien heeft? Komt ie….

#1 The Curated Closet

Toen ik van de Hogeschool Rotterdam afstudeerde dacht ik, ik wil een kledingwinkel. Oké, heel eerlijk, ik dacht eerst vakantie!!! Maar daarna ben ik dus een damesmode winkel gestart en dat was de BOM. Maar helaas ging het niet goed, no worries ik ben er zonder kleerscheuren 😉 vanaf gekomen. Toch vind ik het nog steeds heerlijk om rond te lopen in een winkel met een goede vibe en mooie kleding. Ik ben niet een fashionista en draag eerder iets dat lekker zit dan iets dat leuk staat, maar kleding doet iets goeds met me.

Inmiddels is mijn kleding uit de winkel alweer recyclet, helaas. Man wat was dat luxe! Alles paste bij elkaar en ik hoefde nooit op stap om te winkelen. Nu wel en ik heb meer miskopen dan ooit! Dus ik heb het roer omgegooid en ben helemaal into de Capsule Wardrobe trend. Dit boek was top om mijn kast te organiseren, want waarom heb ik in hemelsnaam 40 witte topjes??

#2 The Naked Chef

Van kleins af aan ben ik een moeilijke eter. Gaandeweg, ben eigenlijk nooit van dat label afgekomen. Maarja, als je altijd carpaccio en biefstuk besteld is dat misschien wel logisch 😉 Toen ik 16 was kreeg ik niet alleen een brommertje maar ook een paar extra vetrolletjes. Of kwam dat door de Snickers die ik at na een lesje aerobics? Nou ja, in ieder geval, ik moest gezonder gaan eten en meer bewegen. Dus ik werd kind aan huis bij de sportschool en Jamie Oliver werd mijn nieuwe beste vriend. Sindsdien ben ik gek op alles wat met koken en sporten te maken heeft. Het valt me wel op dat je altijd een blender nodig hebt bij veel gezonde-recepten-boeken en dat het altijd iets is met dadels. Dan plakken die ingrediënten, die ik niet kan uitspreken, zo lekker aan elkaar denk ik. Dus Jamie Oliver is nog steeds favoriet gezond en lekker, maar wel echt lekker.

#3 Brand Brilliance

Dit boek heeft werkelijk mijn kijk op creatief ondernemen veranderd. Na de kledingwinkel had ik geen idee wat ik wilde doen. Ik vroeg mezelf af: wat kan ik goed en wat vind ik heel leuk? Zo besloot ik mijn creatieve hart te volgen en de onderneming te starten die het nu is. Dit boek was een mega bevestiging. Als dochter van een ras ondernemer had ik veel geleerd over handel. Maar hoe past mijn creativiteit hierin? Dit boek liet mij inzien dat mijn creativiteit niet erin moet passen maar juist de kern is! Het gaf mijn creativiteit autoriteit.

Fiona Humberstone laat zien dat moderne marketing niet iets is waarbij je mensen forceert iets te kopen bij je. Maar hoe je met de juiste focus, een sterke boodschap en een onweerstaanbare branding je onderneming op de kaart zet. Kortom, hoe je jouw unieke creativiteit laat stralen en dat inzet als pull om klanten aan te trekken.

Ik ben ook groot fan van persoonlijke ontwikkeling. Vanaf Michael Pilarcyck, Oprah tot Bob Proctor. Maar die bewaar ik voor een andere keer 😉 

xo Dianta

Ik help jou graag bij het visualiseren van de look & feel van je onderneming. Klik op de knop en ik maak een gratis moodboard voor je!

gratis

moodboard

ja! ik wil deze freebie

Copyright © 2019 THE roar 

based in Rotterdam, The Netherlands

contact

privacy

voorwaarden

instagram

pinterest