3 webdesign tips voor een pro look - Branding & Website Tips

3 webdesign tips voor een pro look

#1 Geef je content ruimte

Teksten en foto’s die de ruimte hebben maken meer impact en het toont direct professioneel. Waar wordt je blijer van een drukke flyer van de autowasstraat of de cover van Kinfolk? Less is more en dat doe je met wijde marges, veel witruimte en niet teveel content. Eén review op een pagina maakt meer impact dan 20 reviews bij elkaar.
.

#2 Gebruik niet teveel lettertypes

Dit maakt het verschil tussen chaos of saai. Ik hou het meestal bij 3 voor een website. Een lettertype voor de tekst, een voor titels en een lettertype voor flair. Daarbij zorg ik ervoor dat het lettertype voor de tekst veel variaties heeft in diktes. Hierdoor blijft het geheel rustig maar zijn er veel opties om bijvoorbeeld een ondertitel eruit te laten springen. Het lettertype voor de titels moet een duidelijk statement maken. Ten slotte is een font voor flair er om het geheel karakter te geven, zoals een mooi handgeschreven of speels lettertype. Gebruik liever iets te weinig soorten lettertypes dan teveel. Voor een website is 3 meer dan genoeg omdat de overzichtelijkheid en scanbaarheid van je content super belangrijk is.
.

#3 Hou de kleuren rustig

Misschien heeft het kleurenpallet van je branding 6 of 8 kleuren. Maar dat betekend niet dat je deze allemaal hoeft te gebruiken. Sterker nog, voor je website zou ik niet meer dan 2 kleuren gebruiken in wellicht een paar verschillende tinten donkerder of lichter. Op je website gebruik je kleur om je content te laten stralen. Wil je iets meer aandacht geven, dan kan je altijd een steviger kleur gebruiken. Ook in je foto’s kan je de kleuren van je branding terug laten komen. Op mijn website gebruik ik nergens groen, behalve in mijn foto’s. Alle kleuren zijn verder rustige tinten zoals grijs, lichtroze en beige.

. ..

Mooi, elegant design creëer je door het weglaten en ruimte geven. Soms kan dit een lastig klusje zijn want dat betekend kiezen! Je draagt meestal niet oorbellen, kettingen, armbanden en een hoedje met een knallende lippenstift én smokey eyes, toch? Op je website is de eyecatcher je content, dat is wat jouw boodschap is en die moet stralen.
.

Check ook de gratis Branding Questionnaire! Een freebie loaded met branding, Pinterest en design tips. Vraagje? Stuur me gerust een mail en ik help je op weg!

xo Dianta

Copyright © 2019 THE roar 

based in Rotterdam, The Netherlands

contact

privacy

voorwaarden

pinterest