3 tips om je nieuwe website rap in de lucht te gooien - Branding & Website Tips

3 tips om je nieuwe website rap in de lucht te gooien

Een nieuwe website is een groot project. Je wilt dit zo goed en efficiënt mogelijk aanpakken want naast het runnen van je onderneming ben je vliegende keep voor de kids, manlief, familie en vrienden. Aaaah!!! Daarom hieronder 3 tips om jouw website project er lekker rap doorheen te jassen. Dan ben je snel live om je nieuwe website te showen!

.

#1 Content met een dikke vette hoofdletter

De content, het allerbelangrijkste van een gehele website. Hoe leuk het ook is om te beginnen met kleuren en lettertypes! Het begin allemaal bij de teksten en de foto’s. Wat is het doel van je website? Wat wil je je bezoekers vertellen? Een webdesigner kan pas beginnen met ontwerpen als alle content gereed is. Natuurlijk kan je altijd teksten en foto’s aanpassen gaandeweg. Of hier en daar een d of t veranderen in mijn geval haha! Maar heb je 1000 woorden per product omschrijving of 10? Wil je 300 foto’s in 5 kleine galerijen of wil je één groot portfolio met 5 foto’s?

Het is belangrijk om de content goed te structureren op je website zodat bezoekers er makkelijk doorheen kunnen. Ikzelf begin niet met een project voordat de content gereed is, ja ja ik ben streng ;- ) Na de powersessie ben je zo gefocust en enthousiast dat die teksten eruit rollen! Beloofd.

.

#2 Domein, hostinggegevens en wachtwoorden

Op welke domeinnaam wil je de website? Waar staat je domeinnaam geregistreerd? Heb je daar een hostingpakket bij? Wil je bij dit hostingbedrijf blijven? Weet je alle wachtwoorden van je domeinnaam, WordPress, Social Media accounts, e-mailserver, etc? Allemaal super saaie vragen maar wel goed om vooraf te regelen. Maak een documentje met alle gegevens zodat je webdesigner geen tijd verliest met zoeken, verhuizen of nieuwe wachtwoorden aanvragen. En voor jezelf ook lekker opgeruimd werken toch?

.

#3 Wat vindt je mooi?

Je webdesigner gaat deze vraag uiteraard aan je stellen! Het lijkt misschien een inkoppertje maar zodra je erover gaat nadenken, blijkt dat je ineens geen idee hebt! Hoe vaak ik niet hoor dat iemand iets unieks wil of graag een beetje stak. Super vaag peoples! Of het gaat helemaal de andere kant op waarbij iemand ALLES leuk vindt en niet kan kiezen. Natuurlijk help ik je hiermee met een (branding) vragenlijst, de powersessie en een moodboard. Zodat we een fundering hebben, een rode draad, voor de look en feel van de nieuwe website. Maar haal het meeste uit je voorbereiding en ga op onderzoek uit! Duik Pinterest in, bekijk andere websites kritisch. Alles wat jouw wensen uitstraalt of vertaald neem je mee. Zodat je goed kan uitleggen wat je wel en vooral wat je niet mooi vindt. Zo kan je webdesigner een website voor je maken waar de tranen spontaan van in je ogen schieten! 😉

Ga je zelf aan de slag? Pak dan deze gratis Branding Questionnaire erbij! Heb je vragen of struggle je ergens mee wat betreft je website of branding? Stuur me dan een berichtje en ik kijk met je mee!

 

xo Dianta

Copyright © 2019 THE roar 

based in Rotterdam, The Netherlands

contact

privacy

voorwaarden

pinterest