Interview | Merel van Lokaal39 - Branding & Website Tips

Interview | Merel van Lokaal39

Welkom allemaal, is iedereen aanwezig? Mooi. Laten we beginnen met het eerste agendapunt.
Ik vind vergaderen fantastisch en tegelijkertijd een heel gedoe. Ik word blij van een goed georganiseerde agenda die loopt als een trein. Iets minder fijn is het urenlange gewik en geweeg van iedereen. Aan mij de taak om dat te voorkomen en de boel efficiënt op de rit te houden. We moeten immers nog de stad in zodat we voor de les een tomatenbroodje kunnen scoren.

Op school was ik soms, meestal, okee altijd…de voorzitter van de projectgroepjes. Nu ben ik eigen ondernemert en vergader ik met vrienden en familie. Dus toen ik een artikeltje over lokaal39 las op Facebook dacht ik; schot in de roos! Een paar dagen later stapte ik lokaal39 binnen en begroette Merel Gorter mij alsof ik kind aan huis ben.

Wat is lokaal39?
Lokaal39 is een studio in het hartje van Leiden waar je een bijzondere vergaderruimte huurt. Merel woont in een pand met drie verdiepingen en heeft de benedenverdieping ingericht als vergaderruimte die gehuurd kan worden. Deze ruimte is opgesplitst in een studio aan de voorkant en een grote keuken aan de achterkant.

Merel heeft de hele verdieping heel gaaf ingericht. Het is een mooie combinatie van hip, stoer, huiselijk en toch heel zakelijk. Deze diversiteit biedt allerlei mogelijkheden want je kan hier ook terecht voor private dining en workshops. Merel houdt van een mooi gedekte tafel en goed, lokaal eten. Met de kippetjes in de tuin springen de eitjes zo je bord!

Hoe is lokaal39 ontstaan?
Met ruim vijftien jaar ervaring als marketing/communicatie manager bij de top van het Nederlandse bedrijfsleven, denk hierbij aan Randstad Nederland, Tempo-Team, Nuon, Akzo Nobel Decorative Coatings (Flexa) en de provincie Noord-Holland heeft Merel veel vergadert. Inmiddels werkt ze al 8 jaar als freelance concept- & eventmanager en bedenkt en organiseert ze onderscheidende campagnes en evenementen voor bedrijven. Kortom, Merel vergadert nog steeds heel veel.

En telkens vraagt ze zich af: kan dat niet anders? Is automatenkoffie en een kadetje met jonge kaas nu het summum van gastvrijheid? En wil ik echt in een bos of bij een boer, verstoten van WiFi, vergaderen met collega’s? Met zeeën aan ruimte thuis kwam ze op het idee voor lokaal39.

Hoe werkt het bij lokaal39?
Je huurt de locatie voor een vergadering of bijeenkomst van maximaal 12 personen. Je huurt niet alleen de meetingroom krijgt de hele benedenverdieping tot je beschikking. Aan de grote keukentafel ontstaan immers de beste ideeën!

In de keuken kan het team gezellig ontbijten, lunchen, borrelen of dineren. De koelkast is goed gevuld met lokale producten zoals zuivel van de Sophiaboederij, brood van Us Bertus of Mamie Gourmande en sappen van de Olmenhorst. Je kunt deze ruimte ook gebruiken als subruimte voor break out sessies. Of boek lokaal39 voor workshops zoals koken, styling of bloemschikken. Je kan vragen naar allerlei extra’s zoals assistentie in de keuken, stadtours per segway, private dining of een vaartocht als afsluiter van de dag. Het kan Merel niet gek genoeg zijn, zij staat voor je klaar!
Wat is bijzonder aan Lokaal39?
De huiselijke, gezellig sfeer in combinatie met goed en eerlijk eten maken Lokaal39 een top locatie om te vergaderen. Alles wat je je maar kan wensen is aanwezig. Je hoeft niet je kaplaarzen mee te nemen en er zijn geen witte muren om naar te staren. Je bent met z’n alle weg van kantoor om te brainstormen in een inspirerende ruimte terwijl je geniet van een verse hap van Boer Biet. Wat wil je nog meer?

Wat is je ondernemerstip?
Het ondernemerschap zit er bij Merel gewoon in. Met al haar ervaring staat ze sterk in haar schoenen en zet ze haar creativiteit en directe aanpak in voor haar ondernemingen en gooit ze graag balletje op in haar netwerk. Als vrouwelijke onderneemster is ze met haar pit weleens one of the boys. Eigenlijk kunnen wij onderneemsters iets leren van de directe, ongecompliceerde vibe van de mannen. Soms zijn ondernemende vrouwen iets terughoudender, terwijl ze een schat aan netwerk, kennis en ervaring hebben. Zonde! Laat zien wie je bent, kom op voor jezelf en deel. Ondernemen doe je immers niet in je eentje. Helemaal mijn idee 😉

Het allerleukste agendapunt is de w.v.t.t.k. (wat verder ter tafelen komt) Tijdens mijn projectgroepjes werd hier altijd het meest nuttige gezegd, namelijk; waar gaan we borrelen? Dit klinkt heel cliché, ik weet het. Toch mis ik het weleens als zzp’er en met mij denk ik meer boss-ladies. Laten vrouwen nu ook nog eens heel goed zijn in praten! Even met z’n alle ongedwongen sparren, overleggen en elkaar op weg helpen. Zonder poeha en aan de keukentafel bij het oergezellige lokaal39. Wie doet er mee?!

 

xo Dianta

Copyright © 2019 THE roar 

based in Rotterdam, The Netherlands

contact

privacy

voorwaarden

pinterest