3 tips hoe voorkom je een mwoah website? - Branding & Website Tips

3 tips hoe voorkom je een mwoah website?

Oké wat is een mwoah website? Als je naar je website kijkt, denk je dan YEAH BABY!! Of besluipt je zo’n gevoel van jaaaa wel aardig? Dan heb je een mwoah website en is het wellicht tijd voor een nieuwe? Maar hoe voorkom je dat je wéér een wel-aardige-website krijgt? Je wilt niet dezelfde fout maken! Hieronder 3 tips om dat te voorkomen…

.

#1 Branding

Branding maakt het verschil tussen een oppervlakkig mooie website en eentje met aantrekkingskracht. Maar wat is branding? Branding laat je nadenken over de essentie van je onderneming en hoe je dit uitstraalt. Waarom doe je wat je doet? Wie wil je daarmee helpen? Wat onderscheid jou van anderen? Allemaal vragen om mee te beginnen en daarna te visualiseren. Een simpel voorbeeld: een bakker die biologisch gluten-vrij brood bakt heeft niet een paarse website met gouden randje. Hoewel een sjieke nagelstudio misschien wel?

Branding is iets wat je door heel je onderneming doortrekt. Vanaf visitekaartje tot aan het verkoopgesprek en de teksten op je website. Je kunt iets moois laten ontwerpen of iets moois met een bepaalde intentie laten ontwerpen. Helderheid is je grootste vriend en daarom geef ik mijn klanten altijd een joekel vragenlijst als huiswerk voordat ik ga ontwerpen. Hou de blog in de gaten want ik ga deze met jullie delen als freebie! Ik lijk wel gek, i know! haha maar om je nu alvast op weg te helpen hieronder een aantal vragen:

  1. Wie is je klant?
  2. Wat is zijn/haar probleem?
  3. Hoe zijn/haar probleem op? 
  4. Wat is jouw specialisme?
  5. Waar wil je om bekend staan?

Beantwoord deze vragen zo specifiek en uitgebreid mogelijk en je bent een heel eind op weg!

.

#2 Kies voor flexibel

Een website met een saai blokken template is niks want die heeft iedereen! Een webdesigner kan dit voor je oplossen door er toch iets heel unieks van te maken waar je heel blij mee bent. Maar wat als je na een tijdje een nieuwe service hebt? Of je gaat je richten op een nieuwe doelgroep? Of je wilt je portfolio meer laten knallen? Dan zit je vast aan je template of aan je webdesigner. Irritant! Kies daarom een template die zo flexibel mogelijk is en zoek een webdesigner die niet telkens de hoofdprijs vraagt voor een wijziging. Met de Showit websites die ik maak, is het helemaal dikke pret want dan is ALLES flexibel en kun je ook nadat je live bent alles ZELF wijzigen! WAAAAT! Check deze blogpost met 10 redenen om Showit te gebruiken.

.

#3 Ga op onderzoek uit

Een website is pas uniek als jij je stempel erop drukt. Jij kent je klanten en je producten of service het allerbeste! Weet daarom goed wat je wel en niet mooi vindt en pak de controle. Duik Pinterest in, bekijk websites of Instagram accounts die je vaak bezoekt van top tot teen. Misschien heb je een specifieke kleur in je huis die je mooi vindt? Of heb je een favoriet restaurant met een bepaalde vibe? Overal is inspiratie te vinden! Maar pas op, blijft trouw aan de antwoorden die je hebt gegeven bij tip #1. Denk vanuit je ideale klant en zet je persoonlijke smaak op de achterbank.

 

Zooo voor jou geen saaie website meer! Maar eentje waarop je trots bent en die je een overload aan complimentjes gaat opleveren. En niet te vergeten, een website waarover je zelf de controle hebt, want wij dames dragen niet elke dag hetzelfde truitje toch? 😉

xo Dianta

Copyright © 2019 THE roar 

based in Rotterdam, The Netherlands

contact

privacy

voorwaarden

pinterest