De beste stockfoto websites voor stylish creatives - Branding & Website Tips

De beste stockfoto websites voor stylish creatives

Instagram is een perfecte plek om je merk en ondernemersverhaal te delen met mooie foto’s. Je kunt er heel goed connectie punten creëren tussen jou en je ideale klant. Maar hoe pak je dat aan op een plek met een overload aan foto’s? Een wazige foto van een paar voeten (uhm oké) tot jaloersmakende fashion foto’s van bloggers. Het kan soms overweldigend zijn om jouw onderneming goed neer te zetten tussen al deze herrie.

Het belangrijkste wat ik heb geleerd van marketing expert Birgit Luijk is dat je niet onzichtbaar moet zijn. Regelmatig opdagen met een mooie foto, jouw verhaal en en een paar kanjer hashtags. That’s it! Oké natuurlijk komt er meer bij kijken, maar begin simpel! Show up peoples. Ookal kun je zelf een aardig kiekje schieten, er gaat altijd veel tijd in zitten!

.
Maak het jezelf makkelijk

Dus dames, waarom maken we het onszelf niet een stuk makkelijker en pakken we eens een stockfoto? Hoor ik daar iemand BOE roepen? Ik weet dat er stockfoto’s rondzwerven die iedereen al honderd keer gezien heeft. Maar dit zijn niet de stockfoto’s die ik bedoel… En dan nog! Waarom zou je niet een stockfoto delen die perfect past bij jou en je merk? We hebben geen mega budgetten zoals beroemde bloggers en grote bedrijven. Of een team personeel rondhuppelen die we delegeren. Als onderneemsters dragen we zelf alle petten! En waar draait het nu uiteindelijk allemaal om? Dat iemand loopt te zeiken dat je niet authentiek bent of dat je opdaagt, jezelf laat zien, ervoor gaat en je dromen waarmaakt? Juist, die laatste! Daarom heb ik hieronder een lijstje met geweldige fotografen die stockfoto’s verkopen of gratis delen.

.

Dikke tips

Voordat je in de stockfoto’s duikt, heb ik nog een paar belangrijke tips voor je…

  1. Bekijk de stockfoto’s altijd kritisch om te bepalen of de foto echt goed bij je onderneming/branding past. Het is belangrijk om met intentie een foto te posten. Dat is een foto die past bij jouw verhaal en uitstraalt waar je onderneming voor staat. Ben je een personal coach vanuit een gezellige huiskamer? Dan is een foto van een strak kantoor niet echt handig. Een ideale klant die juist opzoek is jouw knusse werkplek gaat aan je voorbij 🙁 Bepaal dus eerst wat je wilt uitstralen en kies dan de stockfoto.
  2. Zorg dat de stockfoto erbij past. Niet alleen de foto moet bij je onderneming passen, maar ook de vibe van de foto. Het is belangrijk om consistent te zijn. Bewerk daarom de foto zodat deze past bij de rest van je posts. Zijn al je foto’s een beetje vintage? Gooi die filter ook over je stockfoto! Of zijn je foto’s licht met knallende kleuren? Gooi de verzadiging en de highlights omhoog. Speel met de knopjes in de app totdat je tevreden bent. En hou mijn blog in de gaten want binnenkort deel ik mijn favoriete apps om foto’s mee te bewerken!
  3. Laat jezelf zien! Post niet alleen maar stockfoto’s, maar laat eerst jezelf zien. Boek een fotograaf, zoek een diverse locatie en neem 20 kleding setjes mee. Klaar voor de start…. omkleden, foto, omkleden, foto, omkleden, foto. Vertel dit wel van te voren aan de fotograaf en ga super voorbereid naar de shoot. Zo krijg je een berg aan mooie foto’s van jezelf in één shoot! Wissel vervolgens deze foto’s af met een stockfoto of iphone foto.

.

Genoeg gepraat! 😉 Klik op de foto’s hieronder en enjoy!
.

TWIGY POST

Twigy Post is mijn favoriet! Hier kun je helemaal los met individuele foto’s, fotobundels of een membership.

KATE MAX TO STOCK

Kate Max heeft een membership optie maar je kunt in de shop ook losse foto’s kopen vanaf $10. Super veel keus hier!

DEATH TO THE STOCK

Death to the stock is heel cool! Schrijf je in voor hun nieuwsbrief en ontvang elke maand een gratis photopack. Soms krijg je foto’s waar je helemaal niks mee kan. Maar soms zit er een photopack bij om van te glunderen!

MARLENA PEARL PHOTOGRAPHY

Marlena Pearl Photography is misschien niet voor iedereen. Het is iets prijziger maar haar foto’s zijn zoooo mooi! Dus ik wilde deze toch aan je laten zien 😉

UNSPLASH

Op Unsplash vindt je een grote verzameling gratis stockfoto’s. Ik vind deze grote stockwebsite het fijnste omdat er niet zoveel rommel in staat. Als ik een foto vind die goed bij mijn branding past, dan volg ik die fotograaf. Handig!

MY SOCIAL CURATOR

Jasmine Star van My Social Curator maakt het je heel gemakkelijk! Met een abonnement van $25 per maand krijg je elke maand foto’s, captions en een actieplan. Je hoeft nergens meer over na te denken en ben je altijd present!

Heb je vragen of struggle je ergens mee wat betreft je website of branding? Stuur me dan een berichtje en ik kijk met je mee!

xo Dianta

Copyright © 2019 THE roar 

based in Rotterdam, The Netherlands

contact

privacy

voorwaarden

pinterest