3 website fouten die je super simpel kan voorkomen - Branding & Website Tips

3 website fouten die je super simpel kan voorkomen

Als webdesigner zie ik een heleboel websites voorbij komen. Sommige zo mooi dat ik mijn eigen website bijna overboord wil gooien! Maar ik kom ook veel websites tegen om te huilen. Ik zie de onderstaande fouten nog steeds zo vaak voorbij komen. Helemaal niet nodig en ook zeker in een wip opgelost! Misschien denk je bij sommige fouten ‘ja duh…’ Maar als ondernemer heb je zoveel petten op dat een opfrisser geen kwaad kan toch? Daar gaan we….

.

#1 Geen duidelijke pitch

Kan ik meteen zien wat je verkoopt? Wat het voordeel is voor mij? Ik wil iets doen! Waar kan ik klikken? Als dit niet duidelijk is, dan klikken bezoekers snel weg want ze zijn veel te druk om het uit te zoeken. Maak het ze gemakkelijk en maak het in één zin helder, zoals:

Met mijn lifestyle coaching wordt je gezonder en fitter zodat je meer zelfvertrouwen en rust hebt.

Onze organic haarproducten verzorgen je haar van binnenuit. Je gaat stralen als een zonnetje!

Met mijn liefde voor bruidsfotografie visualiseer ik jullie mooiste dag om nog jarenlang ervan te genieten.  
.

#2 Mobiel is chaos

Meestal begin je met het website ontwerp voor desktop formaat. In de hoop dat de template netjes in elkaar vouwt als je de website op mobiel bekijkt. Fingers crossed! Maar alle toeters en bellen die heel mooi zijn op desktop zorgen nu voor onduidelijkheid. Hou daarom het ontwerp voor mobiel zo strak mogelijk. Bepaal welke content prioriteit heeft en laat de rest achterwege. Alles moet al razendsnel maar bezoekers die op hun mobieltje jouw website bekijken zijn on-the-go-go-go.

Vraag daarom een webdesigner of developer om het ontwerp voor mobiel apart van desktop te ontwerpen. Met Showit is het helemaal een feestje, daar werk je naast en los van elkaar aan het ontwerp voor mobiel en desktop. De content en de styling kun je volledig customizen voor mobiel. Dat is pas flex!

.

#3 Een te klein lettertype

Hoe vaak ik deze wel niet zie! Ik begrijp heel goed dat het mooi staat. Maar wat is het doel van je website als mensen het niet goed kunnen lezen! Gebruik op z’n minst 16 pixel op desktop en 14 op mobiel. Mocht je het grotere lettertype niet mooi vinden? No worries kies een andere! Soms kan een lettertype iets te dik zijn als je het vergroot. Kies er eentje waarbij je veel keus hebt in dikte, zoals thin, light, regular, medium, etc. Een paar van deze veelzijdige lettertypes zijn:

Montserrat

Raleway

Lato

Merriweather

Een groot lettertype kan ook zeker heel stylish zijn! Hieronder staan een paar links naar mooie websites met een groter lettertype.

Lokaal39

The Brand Stylist

Tone It Up

 

Zoooo met jouw website zit het nu helemaal snor! Bezoekers zijn niet verward, Google is blij en niemand hoeft ineens naar de Pearl. Hoppa! Heb je vragen of twijfel je of jouw website wel of geen fouten heeft? Stuur dan een berichtje en ik help je op weg!

xo Dianta

Copyright © 2019 THE roar 

based in Rotterdam, The Netherlands

contact

privacy

voorwaarden

pinterest