Real Girl Talk met Instagram Girlboss Amber

Hoe ziet je werkdag eruit?

s’Ochtends spring ik achterop de scooter taxi om naar het kantoor te gaan. Onderweg scoor ik altijd een soja Latte want ik kan nou eenmaal mijn dag niet beginnen zonder mijn dosis cafeïne. Eenmaal op het kantoor aangekomen knal ik mijn laptop open en bekijk mijn to-do list. Wat ga ik die dag doen?

Doordat @thesocialgoodgirl een creatieve onderneming is, ziet elke dag er voor mij anders uit. De ene keer ben ik de hele dag video’s aan het opnemen en op de andere dag zit ik heel de dag teksten te schrijven. So yeah, mijn werkdag ziet er nooit hetzelfde uit.

Wat is het beste deel van de dag?

Duh, Instagrammen natuurlijk! Ik reserveer elke dag 30 minuten om actief met mijn volgers in gesprek te gaan. De jongens op het kantoor noemen het ook wel ‘Amber’s Instagram break’, haha. Je kunt mij dan op de bank vinden met mijn koptelefoon op. Op zo’n moment focus ik mij alleen op de mijn Instagram community.

Wat is je meest uitdagende taak?

Als ik er zo over nadenk kan ik niet op een specifieke uitdagende taak komen. I guess dat nieuwe dingen altijd in het begin een uitdaging zijn. Zo wilde ik per se zelf leren hoe ik een video vierkant kon maken. Na 6 uur Googlen en een tal van mislukkingen later was het mij dan toch gelukt om het voor elkaar te krijgen. Het zweet staat dan nog net niet op mijn bovenlip.

Wat inspireerde je om je eigen bedrijf te beginnen?

Anderhalf jaar geleden kreeg mijn vriend een unieke kans waardoor we voor zijn werk naar Thailand moesten verhuizen. Het hele verhaal kun je hier lezen. Ik had mijn baan opgezegd en als online marketeer ben ik toen begonnen met freelancen. Al snel merkte ik dat ik met mijn freelance werk maar een handjevol mensen kon bereiken en ik wilde meer. Dus toen heb ik de keuze gemaakt om een online programma te maken specifiek voor Instagram-marketing.

Wat was het belangrijkste doel dat je voor jezelf opschreef toen je ging starten?

Ik ben altijd een zelfstandig meisje geweest. Dus toen ik in 1 klap financieel afhankelijk werd van mijn vriend besloot ik dat ik die situatie zo snel mogelijk moest veranderen. Dus mijn eerste doel was om financieel onafhankelijk te worden van mijn vriend.

Wat was het eerste OMG knijp me moment in het begin?

Na een aantal maanden kreeg ik opeens allemaal leuke mailtjes binnen van andere ondernemers die wilde samenwerken. Ik kwam net om de hoek kijken dus voelde mij enorm vereerd dat andere mensen met mij wilde samenwerken.

Terugkijkend op het begin, wat zou je graag anders hebben gedaan?

In het begin was ik telkens teleurgesteld in mezelf. Ik vergeleek mezelf namelijk met allerlei andere ondernemers, die vaak al jaren bezig waren. Doordat ik mezelf vergelijk met deze mensen vielen mijn eigen resultaten telkens tegen. Grote onzin, want elke maand groeide ik gemiddeld met 15%. Dus als ik het zou overdoen zou ik mezelf aanraden om vooral niet in het begin mezelf met anderen te vergelijken.

Streep jij elke dag de taken op je to-do-list door?

Yes, ik hou van mijn to-do list. Ik eindig elke dag met het maken van mijn to-do lijst van de dag erna. De volgende ochtend kijk ik of ik eventueel mijn to-do lijst moet aanpassen (omdat er bijvoorbeeld iets tussendoor is gekomen). Gedurende de dag werk ik mijn to-do lijst af en alles wat tussendoor komt zet ik op mijn to-do van de dag erop. Ik denk omdat ik dit doe dat ik altijd de tijd heb om mijn to-do van die dag af te werken.

Je bedrijf is in korte tijd gegroeid, hoe voelde dat?

Bizar! In mijn bedrijf maak ik hele strategische keuzes waardoor ik de groei op bijvoorbeeld sommige social media kanalen kon verwachten. Maar uiteindelijk is het altijd even spannend om te zien hoe mensen op mijn verhaal reageren. Ik vind het nog steeds elke dag zo bijzonder dat zoveel mensen aangegeven dat ze met me willen samenwerken. Zo fijn!

Wat doe je als je even windje tegen hebt of de druk echt op de ketel staat?

Met mijn vriend praten! Hij is echt oprecht zo vaak al mijn held geweest. Ik kan nog best weleens in mijn hoofd zitten waardoor ik een situatie erger maak dan het werkelijk is. Mijn vriend kijkt altijd naar de praktische kant en geeft me vervolgens tal van keuzes waardoor ik minder in mijn hoofd ga zitten en meer ga doen zodat ik weer verder kan groeien.

Welk advies zou je dames geven die een carrière in online marketing nastreven?

Online marketing is vrij breed. Zorg dat je in 1 aspect echt goed bent en ga daar vervolgens mee aan de slag!

Wat maakt jou als online marketeer speciaal? Wat kan niemand van jou dupliceren omdat het typisch Amber is?

Mijn karakter. Van origine ben ik Rotterdams en dat zie je in veel dingen terugkomen. Zo draai ik nooit om dingen heen en zeg altijd waar het opstaat. Lekker het directe Rotterdamse ;) Ook neem ik mezelf niet te serieus. Ik laat graag de ‘echte’ Amber online zien en ik denk toch wel dat dat enorm belangrijk is als je online zichtbaar wilt worden.

Wat weet nog niemand van jou en is heel verrassend?

haha ik denk dat iedereen inmiddels alles wel van mij weet. hmm even denken… ik ga 's nachts vaak op avontuur omdat ik slaapwandel :) Helaas is mijn vriend hier vaak de dupe van (arme schat). Ik droom namelijk vaak dat ik hem moet redden en omdat voor elkaar te krijgen duw ik hem geregeld van het bed af. Daar ligt hij weer op de grond...

Wat doe je het liefste als je even een break neemt?

Mijn breaks zijn altijd erg grappig. Ik hou ervan om boeken of artikelen te lezen over zelfontwikkeling. Ik heb altijd een notitieboekje bij me waarin ik aantekeningen maak. Dus het voelt als een break maar eigenlijk ben ik gewoon aan Amber aan het werken.

Wat is de grootste les die je tot nu toe hebt geleerd?

Dat er niemand in de wereld is die zo kritisch is als jezelf. Gun jezelf de tijd om te groeien. Je hoeft morgen niet in één keer succes te hebben.

Wat is je ‘go-to’ learning platform? Wie zijn je favoriete mentoren?

Om eerlijk te zijn heb ik deze niet echt. Ik kijk wel naar video’s van bijvoorbeeld Marie Forleo en Tony Robbins. Ik ben nu op zoek naar een mentor/coach, iemand die wat ouder is en al wat verder is met zijn/haar onderneming. Maar ik vind het lastig om daadwerkelijk iemand te vinden.

Welk boek, podcast of playlist ben je nu gek op?

Momenteel luister ik de playlist Are & Be van Spotify on repeat.

Welke top-3 Instagram accounts check je dagelijks?

@annanooshin - zo prachtige en inspirerende vrouw. 
@hotpinkpineapples - ik word zo vrolijk van alle kleuren op de foto’s van Cyn. 
@andcgram - Do I really need to tell why? Chantal is een top wijf!

Ken je verborgen Instagram accounts die pareltjes zijn maar nog niet zo populair zijn?

Kennen jullie het account van @schenkieschetst al? Marlinde had toen ze net begon met dit account een illustratie van mij gemaakt. Super lief! Ze is echt enorm getalenteerd en maakt de tofste illustraties.

Wat is het beste advies dat je kan geven aan een onderneemster die gaat starten met Instagram?

Onthoud dat iedereen in zijn eigen tempo groeit. 100K volgers zegt niks als je geen idee hebt welke personen er daadwerkelijk achter deze accounts zitten. Je kunt beter de tijd nemen om je volgersaantal op te bouwen zodat je daadwerkelijk echte relaties opbouwt.

 

Wil je ook een Succesvolle Instagram Girlboss worden? Op 14 augustus start Amber's online programma INSTA GROEI  Je krijgt alle kennis, tools en IG geheimen om echte groei te creëren op Instagram. Oh yeah! Of ga naar haar Instagram account voor een overload aan gratis tips & tricks!

Vond je dit een leuk interview? Schrijf hieronder een reactie, altijd leuk om van je te horen babes!

share