Wat is responsive?

Responsive wil zeggen dat je website zich aanpast aan het scherm waarmee je bezoeker de website bekijkt. Nog niet zo lang geleden, ergens rond Baywatch, ontstond het World Wide Web. Sindsdien zijn er zoveel mobieltjes en apparaten waarmee je op internet kan. Daarom is het belangrijk dat je website flexibel mee beweegt met elk scherm.
Wil je dit in actie zien? Verklein dan eens het venster van internet door de zijkant naar links te schuiven. Op bepaalde punten zie je de lay-out verspringen, uitrekken en verkleinen? Dat is responsive!

Waarom moet je dit weten?

De experts voorspellen voor 2017 dat het mobiel internetgebruik stijgt naar 75 tot 80 procent. Dat is veel, heel veel. Dit betekent dat jouw bezoeker maar heel soms van achter zijn gewone computer of laptop op jouw website kijkt. Met steeds groter wordende mobieltjes zit je bezoeker niet alleen on-the-go op je website maar ook als ze met bak popcorn op de bank zit.

Of je bezoeker nu op een mobieltje zit of achter een desktop. Stel altijd goed je prioriteiten. Vertel maar eens wat je doet, wie je bent, waarom je de beste bent, wat je tarieven zijn en waar ze je kunnen bereiken op een schermpje van 10 bij 5 cm. Stel jezelf de vraag: wat wil je dat bezoekers doen op je website? Dat is prioriteit nummer 1. Zo stuur je niemand het bos in en loop je geen handel mis. Dus als je webdesigner vertelt dat je nieuwe website responsive wordt. Roep jij:

Hoooo!! Webdesigner, fijne vriend, ik weet precies wat responsive is en Diant heeft me verteld dat het SUPER belangrijk is. Dus hoe gaan we die hap aanpakken?

Hoe krijg je de beste responsive website van allemaal?

Vraag je webdesigner wat hij eerst gaat ontwerpen: de lay-out voor desktop of mobiel? Maakt hij eerst desktop en is de website automatisch responsive, check dan goed of de lay-out bij je prioriteiten past. Zijn knoppen, navigatie, tekstjes en afbeeldingen nog steeds goed zichtbaar? Is de website volledig custom made? Dan is het helemaal een feestje! Je webdesigner maakt dan ook een custom responsive ontwerp. Misschien is het beter als je call-to-action iets hoger staat op mobiel. Of is die quote op mobiel misschien overbodig? Zo weet je zeker dat je website toppie wordt weergegeven op alle apparaten.

Vergeet niet je website even te checken met de Google Mobile Friendly test. Dan weet je zeker dat alles helemaal snor is!  https://search.google.com/search-console/mobile-friendly

Wil je weten of jouw website responsive is? Of wil je graag tips toegespitst op jouw website? Vraag een GRATIS CONSULT aan en ik kijk even met je mee! Ik help je alleen op weg, no funny stuff.

share