5 tips om je lettertypes te kiezen

Tip #1

Bedenk eerst wat je wilt uitstralen. Zo wil een bruidsfotograaf wil graag kwaliteit en romantiek uitstralen. Zij gaat voor een vloeiend, klassiek lettertype. Een cupcake koningin wil speelsheid en gezelligheid en kies voor vrolijk lettertype. Een bed & breakfast dat pal in het bos staat wil een natuurlijk, stoer lettertype en kiest er eentje die stoer en chunky is. Welke look & feel past bij jou onderneming?

Tip #2

Bekijk de sfeer van een lettertype. Uhm…oké? Hiermee bedoel ik dat een handgeschreven lettertype beweging kan hebben of juist heel relaxed kan overkomen. Heb je een bedrijf die snel stationary levert of ben je een lifestyle coach die rust in iemands koppie creëert? Bekijk dan hoe de movement van het letter is.

Tip #3

Natuurlijk moet het lettertype op je website goed leesbaar zijn. Open deur! Maar ik kom zo vaak websites tegen waarbij je een dikke oma bril op moet zetten. Als je het lettertype voor de standaard tekst gaat kiezen, dan heb je eigenlijk twee opties: klassiek of modern.

Tip #4

Maak het niet te druk en kijk altijd naar de verhoudingen. Ik adviseer meestal 3 lettertypes. Eentje voor de kopteksten, de standaardtekst en een fun-voor-de-styling-lettertype.

Tip #5

Heb je een onwijs cool lettertype gezien op een website? Download dan de Google Chrome add-on What Font. Je krijgt hiermee een klein icoontje in je browserbar  die eruit ziet als een fAls je een website bekijkt en je klikt op dit icoontje, dan kan je met je muis een lettertype aanklikken en zien welke het is. Handig! Meteen downloaden? Klik & Download What Font

Cliffhanger

Wil je weten waar je deze en andere fonts kan downloaden? Dat ga ik je vertellen in de volgende blogpost! Hou de blog goed in de gaten of schrijf je in voor een reminder. Dan rollen de gratis tips zo je mailbox in!

Tikkie jij ben

Vond je deze tips handig? Zeg dan hey yo! op Facebook en like mijn pagina. Dan regel ik nog meer gratis tips en advies! Sowieso altijd leuk om van je te horen dude!

share