3 tips // Hoe ben je zeker van een wauw-website zonder gedoe?

Een paar jaar geleden stond je met een bos bloemen bij de buurman op de stoep. Hij had super lief aangeboden om je website te maken. Je startte je eigen bedrijf en het budget was, zeg maar nul. De gepensioneerde technicus om de hoek was je reddende engel. Fast forward naar vandaag: je hebt een nieuwe website nodig. Je blijft niet voor altijd in je studentenhuisje wonen, toch?  Je bedrijf loopt als een tierelier dus je heb het budget om dit aan een professional over te laten. Voelt goed, maar toch spoken er ineens allerlei vragen door je hoofd…

  • Gaat deze webdesigner mij begrijpen?
  • Kan deze webdesigner mijn stijl vertalen?
  • Zal mijn website snel zijn?
  • Kan ik zelf mijn website blijven bijwerken?

Allemaal goede vragen! Je bent expert in je eigen branche maar helaas heb je hier geen kaas van gegeten. Je voelt je daardoor een beetje knullig. Je gaat een flinke investering doen en je wilt zeker weten dat alles goed gaat. Here I come to save the day! Hieronder staan de eerste gouden tips om je hierbij te helpen. Dan weet je zeker dat je een goede match te pakken hebt en het maximale uit je nieuwe website project haalt!

Tip #1 Inspector Gadget

Natuurlijk kijk je naar het portfolio van de webdesigner. Welke websites heeft hij gemaakt en vind je die mooi? Maar vergeet niet dat er een klant is geweest die e op het ontwerp geschoten heeft. Dus kijk ook vooral naar de Social Media accounts van de webdesigner! Hier is de designer helemaal vrij om zijn ‘ding’ te doen. Hoe goed de designer naar je luistert en jouw wensen vertaald, zijn handschrift krijg je er altijd gratis bij.

Tip #2 Ballotage commissie

Doe eerst zelf goed onderzoek naar wat je wilt en mooi vindt. Lees hiervoor ook deze blogpost met links naar databases vol met (website) ontwerpen en ideetjes. Wees streng voor jezelf als je hieruit een selectie maakt en vraag jezelf echt af wat je wel en niet mooi vindt aan een ontwerp of foto. Neem je selectie mee tijdens je eerste date met een webdesigner. Als hij ook laaiend enthousiast wordt van je voorbeelden, dat zit het helemaal snor en zijn jullie een goede match.

Tip #3 Technies

Ok, esthetisch gezien zit het helemaal goed! Maar let op dat je ook de technische aspecten van je website bespreekt. Veel webdesigners zijn vooral gericht op de looks. Maar tig keer belangrijker is dat de website technisch als een trein loopt. Dat de site snel laad, functies goed werken, hackers en spam buiten de deur blijven, etc. Vraag daarom hoe de webdesigner de website maakt. Werkt hij samen met programmeurs? Heeft hij zelf de technische deskundigheid? Of is hij er echt enkel en alleen voor de looks? Check of hij rekening houdt met optimalisatietesten zoals Google Mobile-friendly of Google Speed?

Deze 3 tips zijn nog maar het begin! Ik kan nog zoveel meer vertellen om jou te helpen bij je project. Dus hou de blog goed in de gaten of schrijf je in voor GRATIS TIPS & FREEBIES

Wil je weten of ik een goede match ben voor jouw nieuwe website project? Leuk! Ik zou zeggen, maak vooral gebruik van de GRATIS SCOREKAART én het GRATIS CONSULT of lees de MEDIA KIT. Ik schud geen slinkse verkooptrucjes uit mijn mouw! Dus trek gerust aan de bel, ik help je graag op weg. 

share