Hoe ben jij de Inspiratie Overload de Baas?

Ik ga je doorzagen. Doorzagen? Jep, want ik wil in jouw hoofd kruipen. Ik wil een website voor je ontwerpen waarvan de tranen spontaan in je ogen schieten. Maar wat als je geen idee hebt wat je mooi vindt? Misschien ben je een spring in het veld en vind je alles mooi? Of ben je een tikkeltje precies waardoor je een beetje blokkeert bij het maken van een keuze. Gelukkig voor jou ken ik beide scenario’s zelf maar al te goed!

Om jezelf goed voor te bereiden op (elk) creatief ontwerpproces is Pinterest the-place-to-be. Om de overload aan inspiratie de baas te zijn, stel ik mezelf altijd deze vraag vóórdat ik een foto pin:

Wat vind ik mooi aan deze foto en wat absoluut niet?

Ja hallo, open deur! Maar serieus hoe vaak doe je snel even iets pinnen? Gooi een rem op je gevoel en je zult zien dat je in die extra paar seconde de foto links laat liggen. Perfect! Zo krijg je een verzameling van foto’s die je helemaal geweldig vindt. Dat betekent een mooie rode draad en helderheid in je eigen stijl babes!

Niet alleen Pinterest is een goede inspiratiebron! Hieronder staan een aantal links (klik op de foto) die je ook kan gebruiken voor website inspiratie. Vergeet niet dat we natuurlijk ook old school inspiratie kunnen opdoen, zoals oma dat ook deed….

Wat dacht je van tijdschriften, boeken, restaurants, winkels, schilderijen en noem maar op! Overal om je heen is inspiratie te vinden. Een klein stukje van een oude deur of een geinig notitieboekje van de Hema. Een make-up tasje of de kleur van een plant. Het kan zo gek niet zijn! Alles wat je verzameld helpt om het maximale uit het creatieve proces te halen. Lees ook deze blogpost: 3 tips // Hoe ben je zeker van een WAUW-website ZONDER GEDOE?

Wil je meer hulp hierbij? Of wil je erachter komen of je huidige website je sprankelende ondernemers stijl weergeeft? Maak dan gebruik van de GRATIS SCOREKAART of het GRATIS CONSULT en dan kijk ik even met je mee! No funny stuff ik wil je alleen op weg helpen. Heb je een andere vraag of opmerking? Klik hier en trek gerust aan de bel!

share