Birgit Luijk // De Facebook expert in wetsuit

LAAT IK MET DE DEUR IN HUIS VALLEN...

Ik heb vandaag 126 vind-ik-leuks op Facebook met een berichtbereik van 99 mensen. Ja, om te huilen inderdaad ;-) Ik heb Facebook nooit echt een kans gegeven, wellicht omdat ik uit een tijdperk kom die voor het donker thuis moest zijn? Als ondernemer is dat natuurlijk niet handig want alles gaat tegenwoordig live, online en digitaal. Als blogger stond Facebook daarom al een tijdje op mijn to-do lijstje. Let’s do this!

WAAROM BIRGIT OP DE BLOG?

Ik zie video’s van Facebook experts voorbij komen. Alsof je leven ervan afhangt vertellen ze je in gebiedende wijs nét niet genoeg, dan moet je toch echt de cursus kopen. Zit je netjes om 10 uur voor je computer voor Jan met de korte achternaam te balen van je verloren tijd. Totdat ik Birgit Luijk tegenkom en lees over haar gratis videocursus. Voorruit, ik geef het nog één kans want Birgit’s video’s kan je kijken wanneer het jou uitkomt. Handig! Tijdens de video zit ik driftig met Birgit mee te pennen. Ze vertelt als een vriendin op de koffie allerlei praktische tips over Facebook. Gewoon zomaar! Dus ontmoet ik haar op een stralende dag in real live op het strand in Den Haag.

WAT KAN DEZE DAME?

Birgit heeft 8 jaar ervaring in de online wereld en gewerkt als online marketeer bij Yonego, een online marketingbureau in Breda. Grote bedrijven, kleine bedrijven en gespecialiseerd in Facebook marketing, Google Adwords en adverteren in Bing heeft deze dame veel online skills in de pocket. Birgit was helemaal op haar plek bij Yonego, maar de droom om te werken en reizen in het buitenland bleef maar kriebelen. Dus pakte ze met haar nieuwe lief de koffers in en vertrokken ze naar Nieuw zeeland. Helaas was de planning een tikkeltje onhandig want ze kwamen aan in kou, regen en ongezellig weer. In rap tempo besloten ze om naar Sri Lanka te vliegen. Waarom ook niet? Hop! Daar gingen ze weer het vliegtuig in richting de zon.

WAAROM ONDERNEMEN?

Een jaar lang hebben deze lovebirds al werkend de wereld rondgereisd. Hij als kitesurfer en zij als online marketeer. Een heerlijk simpel leven met alles wat ze nodig hebben in een busje gepropt. De liefde bloeide op en hoewel de kriebels voor Nederland er niet waren, besloten ze toch om Nederland nog een kans te geven. Terug op honk een mooi moment voor Birgit om voor zichzelf te beginnen want ze wilde meer doen met haar kennis en ervaring. Sinds augustus dit jaar helpt ze onderneemsters met het bereiken van meer online succes. Uiteraard alles online zodat madame elk moment haar koffers weer kan inpakken.

WAT IS HAAR BESTE TIP?

Birgit begon met het maken van video’s van haarzelf waarin ze tips geeft over Facebook. Zo stond ineens de camera op haar giecheltje gericht in plaats van op haar opdrachtgevers. Met een eigenwijze bos wilde haren en een computer die ineens zijn eigen plan heeft, werden de video’s typisch Birgit. Hoe onwennig video’s maken ook is, het is dé manier om jezelf als ondernemer te laten zien. Een dikke tip van Birgit want hierdoor kan je doelgroep zich herkennen in en zich verbinden aan jou. Stel jezelf vragen als: wie ben ik, wat wil ik, waar ligt mijn focus? Gebruik dat om jezelf en je onderneming zichtbaar te maken voor je doelgroep. Niet alleen is dit gunstig voor de business, ook jijzelf krijgt helderheid en focus in je marketing strategie.

WAAROM FACEBOOK?

Birgit vertelt dat Facebook één van de beste en goedkoopste manieren is om je doelgroep te bereiken. Facebook wordt veel voor privézaken gebruikt, maar biedt absoluut zakelijke kansen. Zo kan je voor 1 euro per dag je doelgroep specifiek bereiken met advertenties op basis van leeftijd, geslacht, vind-ik-leuks, regio, noem maar op. Zelfs Google Adwords gaat niet zover in de details. Daarom richt Birgit zich op Facebook en wil ze zoveel mogelijk vrouwelijke ondernemers helpen, maar uiteraard kunnen mannen ook de cursus volgen.

VROUWELIJKE ONDERNEMERS?

Birgit en ik delen de missie om vrouwelijke onderneemsters een duwtje in rug geven. Vrouwen doen zichzelf zo vaak tekort onder het mom van ‘ik doe maar wat’ of ‘het is maar voor erbij’. Dat moet nu eens afgelopen zijn, niet dan? We werken allemaal aan onze droom en dat is fantastisch! We gaan ervoor en onderweg elkaar een handje helpen maakt het feestje alleen maar leuker. Dus krijg jij ook alleen likes van je moeder? Birgit’s got your back babes! Volg haar cursus en wordt een tovernaar met Facebook. Je kan beginnen met de gratis videocursus. Hou mijn Facebookpagina in de gaten want ik wordt het levende bewijs ;-)

JOIE DE VIVRE

Terwijl mijn neefjes eventjes bewust offline gaan, ga ik nog steeds bewust online. Tsja, dat zal nooit veranderen als je jarenlang een papieren telefoonboek hebt gebruikt. Toch? Gelukkig hebben we Birgit die alles weet van Facebook en haar expertise graag met ons deelt. Vanaf haar hangmatje in Bali of vanaf het Hollandse strand, ze stapt gemakkelijk het vliegtuig in, op naar het avontuur. Ze geniet van haar vrijheid en haar joie de vivire vibe doet je misschien denken dat ze doet waar ze zin in heeft. Niets is minder waar want deze dame weet precies wat ze wil en hoe. Onwijs aanstekelijk en toevallig komt ze ook nog uit mijn tijdperk! Dus gaan we nog een keer afspreken om gezellig een potje te knikkeren... of ik bedoel Facebooken ;-)

share